Lili Žagar: Poročila se bo z Markom!

5. 8. 2009 | Vir: Lea
Deli

Ena izmed najlepših televizijskih voditeljic pri nas, Lili Žagar, te dni uživa materinsko življenje s svojima najdražjima fantoma, šestmesečnim sinčkom Tilnom in partnerjem, prav tako voditeljem Markom Potrčem. Simpatična Dolenjka je ekskluzivno za revijo Lea spregovorila o svoji vlogi mamice, o tem, da jo je Marko že zaprosil za roko, ter o njunem drugem prihajajočem najsrečnejšem dnevu, poroki.

Prav ste prebrali, eden izmed najlepših slovenskih medijskih parov bo tudi uradno stopil pred oltar. Tako Lili kot Marko si tega želita, se o tem pogovarjata, tako da je le še vprašanje časa, kdaj bo poroka.

Poroka bo!

Čeprav je Lili ob našem vprašanju o poroki z Markom kar malce zardela, nikakor ni mogla skriti žara srečne ženske, ki si tako novico želi povedati na glas, nato pa je zaupala:

“Hm … poroka … kako naj rečem … V mislih nama je zelo blizu! Moj Marko me je tudi že zaprosil, a tega nisva obešala na veliki zvon. Zdaj se veliko pogovarjava o tem, ampak trenutno nimava niti energije niti časa za to, saj je vsa najina pozornost usmerjena v Tilna. No, verjetno bi kakšno manjšo poroko že lahko imela, ampak ne želiva za to prikrajšati najinih bližnjih, ki pa jih ni malo. Oba se želiva poročiti in hočeva, da je sanjsko. Poroka torej bo, le vprašanje časa je, kdaj,” je povedala Lili.

Najraje je mama

Lili, ki te dni kar sije od sreče, je med pogovorom o sinčku Tilnu kar žarela.

“Sploh nimam pripomb, saj sem v tem trenutku zelo srečna. Priznam, da je biti mama celo bolje, kot sem si sploh lahko predstavljala. Saj ne rečem, je tudi naporno, saj je materinstvo zaposlitev za 24 ur na dan, sploh zdaj, ko je Tilen star šest mesecev in že zelo dobro dojema svet okoli sebe, se vsak dan nauči kaj novega, je zelo radoveden in tako kot njegov očka zelo zelo aktiven. Brala sem, da bi morali dojenčki njegove starosti spati približno 16 ur, midva z Markom pa sva v dobrih dnevih naštela 12 ur. (smeh)

Ponoči sicer pridno spi, a zato čez dan skoraj nič. Njegovi dnevni dremeži niso daljši od desetih minut. Ko on zaspi, si jaz na primer hitro skuham kavo, se usedem, dvignem noge, in še preden dobro naredim prvi požirek, že pogleda s srčkanimi očki in si verjetno misli: Kje si? Kje si? Akcijo imamo! Zanimivo mu je vse, ker je vsak dan nekaj novega zanj, sploh v tem obdobju. In to so tisti trenutki, ki te osrečujejo. Utrujenost, ko se na koncu dneva malce izčrpan uležeš, da zaspiš … Tilnova dejanja, nasmeh in dobra volja vse odtehtajo,” je vneto pripovedovala lepotica.

Bo Tilen dobil bratca ali sestrico?

Žar v njenem pripovedovanju o sinu je kar klical po vprašanju o novem naraščaju.

“Nekega dne zagotovo, saj si oba z Markom želiva še vsaj enega otroka. Za zdaj se želiva posvetiti samo Tilnu, ampak ko bo dovolj velik, si želiva, da bi dobil družbo. Sama sem edinka in vem, da ti je lahko hitro dolgčas,” nam je še zaupala Lili, ki je priznala tudi, da si želi imeti še punčko.

“Pri Tilnu sva že od začetka vedela, da bo fantek, tudi ime sva izbrala zelo hitro. Hodila sva po mariborskem parku, ko je Marko v šali omenil ime Tilen. Po nekajminutni tišini sva se oba ustavila in skupaj rekla: Tilen, odlično, zakaj pa ne. In sva ga imela na seznamu, na katerega pa v osmih mesecih nisva uvrstila drugega imena. (smeh) Upala sva samo, da mu bo ime pristajalo. Zdaj, ko ga pogledava, je ime Tilen kot ulito,” še doda voditeljica, ki pravi, da bi pri izbiri imena za punčko imela več idej.

Varuški bi težko zaupala

Lili, ki se je med nosečnostjo namenoma umaknila z medijev, te dni ves čas preživlja le s sinom Tilnom, tako da za druge opravke niti nima časa.

“Zdaj je obdobje, ko me Tilen najbolj potrebuje. Rekla sem, da se bom začela ukvarjati s športom, in sem maja res začela teči. Zbudila sem se, oblekla, Marko je vzel Tilna in sem šla. Šla sem petkrat, potem pa ne več in sem kar prestavljala. No, zdaj je že avgust.” (smeh) Lili ima srečo, da se lahko vseeno dobi s prijateljicami, a le čez dan ali zvečer in še to pri njiju doma ali pa se na hitro odpelje na klepet.

“Da bi pa hodila v lokale ali klube, to pa ne. Tudi na družabne dogodke ne hodiva, kar tudi prej nisva. Težava je varstvo, sicer pa doma zelo uživava, tako da bo čas za izhode prišel pozneje,” pove Lili, ki o varuški sploh ne razmišlja.

“Tilen je še premajhen, pa tudi težko je dobiti dobro varuško. Verjetno bi zaupala kakšni, ki bi jo kdo od bližnjih priporočil, ampak iskanje prek oglasov pa odpade. Zaupati otroka nekomu, ki ga ne poznaš, je najtežje. Takšnega človeka težko spustiš v svoj dom. Dokler sem doma jaz ali Marko, ne vidiva potrebe po varuški.”

Šel je na kolena

Marko je svojo Lili zaprosil  v porodnišnici, ko se jima je rodil sin Tilen, in Lili je odločno rekla DA!

“Prstana sicer (še) nimam, saj sem bila takrat, ko je Marko načrtoval nakup prstana, visoko noseča in sem imela, tako kot večina nosečnic, otečene prste.” To je Marka zmedlo, zato je poskušal vseeno prikrito ugotoviti, katero velikost prstana nosi njegova draga.

“Nenehno me je spraševal, kateri prstan sem pred nosečnostjo največ nosila in kje ga imam, ter vneto brskal po mojem nakitu. Takrat se mi še sanjalo ni, kaj načrtuje, a potem mi je postalo vse jasno.” (smeh) Marko je Lili tudi priznal, da je imel prstan že izbran, a se ga ni upal kupiti in se je raje odločil, da malo počaka in ji ga podari takrat, ko bodo porodne in poporodne težavice mimo.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ