Lili Žagar povedala ganljivo zgodbo iz otroštva, ki jo spremlja vse do danes

Lili Žagar povedala ganljivo zgodbo iz otroštva, ki jo spremlja vse do danes (foto: Instagram) Instagram
29. 11. 2019

Televizijska voditeljica Lili Žagar je obrnila nov list v življenju in se posvetila povsem novi karieri.

"Cekar, ki je obrnil moje življenje na glavo. Cekar na sliki ni navaden cekar. Ta cekar nosi zgodbo. Zgodbo, v kateri je ujetih 30 let življenja. 30 let je v tem cekarju moja babica prenašala špecerijo: kruh, mleko, sladkor, olje, pa malinovec ... Pač vse, kar se je takrat lahko kupilo v trgovini z dinarji, kasneje tudi tolarji," je svojo pripoved na Instagramu začela voditeljica Lili Žagar.

"30 let je bil to "samo" cekar. Tisti, ki je stal pod klopjo v kuhinji, kjer je vedno dišalo po pravkar kuhani turški kavi s »šporherta« na drva. Kadar sem pogledala vanj, so bili na dnu stari pomečkani računi iz trgovine. Še tisti, kjer je blagajničarka tipkala vsako ceno posebej. Ko ni bilo črtnih kod in avtomatskih blagajn. Med računi so bile drobtine kruha, ki se je takrat stregel le zavit v kos tankega belega papirja. Kot deklici se mi takrat ta cekar ni zdel prav nič poseben. Še več, zdel se mi je starinski in za »stare mame«. Z njim sem nič kolikokrat tudi sama nosila špecerijo iz bližnje trgovine. Ko me je babica s cekarjem v eni in listkom v drugi roki poslala po kruh."

"Če bi mi nekdo takrat povedal, da bo ta cekar čez 30 let moje življenje postavil na glavo, bi rekla, da je nor. Pa vendarle se 30 let kasneje zgodi prav to. Po nekaj letih ga spet zagledam in se vanj zaljubim. Neverjetno, ampak videti je enako, kot takrat. Le s to razliko, da se mi zdaj zdi to najlepši cekar, kar sem ga kdaj videla v življenju. V trenutku me popelje nazaj v otroštvo in spomine ... Potem pa začutim, da ga moram vzeti domov. In takrat se zgodba zame pravzaprav šele zares začne," je svojo pripoved sklenila Lili, ki se je pred časom poslovila s Planet TV, ker so tam ukinili oddajo, ki jo je vodila. 

A vsak konec je obenem tudi nov začetek in vse se zdi, da je Lili na pragu povsem nove kariere, ki jo pelje v modni svet in kjer ji želimo vso srečo tega sveta.

Priporočamo