Lili Žagar spet na televiziji: Prelomila svojo obljubo?

Lili Žagar spet na televiziji: Prelomila svojo obljubo? (foto: Planet TV) Planet TV
Vir: Lady
8. 9. 2017

Že kar nekaj časa je minilo, odkar smo Lili Žagar videli v vlogi voditeljice. Čeprav je povedala, da ne namerava več voditi resničnostnih šovov in da ji televizija pravzaprav ni nuja, saj ima s svojim partnerjem, prav tako televizijcem Markom Potrčem, uspešno podjetje, se vodenju nove oddaje Dan. (ime oddaje namreč zapisuje s piko na koncu) na Planet TV ni mogla upreti. Pravi, da ji je pisana na kožo in ji je sladek izziv, ki se ga zelo veseli.

"Prepričal me je format oddaje. Pri svojih zrelih 36 letih sem rekla, da sem opravila z resničnostnimi šovi. Naredila sem jih kar nekaj in v vsakem sem uživala – če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi storila enako. Ne obžalujem nobene svoje odločitve in to je bilo res krasno obdobje v moji karieri. Po vseh teh letih pa je bil čas za premik naprej, za nekaj novega," Lili odgovori na vprašanje, zakaj se je odločila za vrnitev na televizijo.

Čeprav mi nato pove, da ji tega pravzaprav ne bi bilo treba, če si ne bi tega res želela. "Meni televizija ni več nuja. Torej to ni edina stvar, v kateri se vidim. Že prej sem razmišljala: če se bom vrnila, se bom vrnila, če in ko bo prišla kakšna oddaja, v kateri bi se res videla. Če ne bi prišla, pač ne bi, zdaj pa je prišla in sem delo sprejela. Pomeni mi izziv, ki se ga zelo veselim."

Najtežji so začetki

Nazadnje smo o Lili pisali, ko se je lotila hujšanja, in to tudi javno povedala. Danes je Lili spet čudovito vitka, kot se je spomnimo iz njenih televizijskih časov. Pot pa vendarle ni bila lahka, priznava Lili. "Najtežji je začetek, in to velja pri vsaki stvar. Začetki so pač vedno najtežji. Sploh ker sem sama nagnjena k temu, da rada odlašam stvari – pri zdravem prehranjevanju sem odlašala kar nekaj let. Ko sem začela, sem padla iz forme, saj ni bilo več slabih navad, začela sem zdravo jesti in se gibati, moje telo je bilo na začetku zelo utrujeno od tega, ker ni bilo navajeno takšnega življenja. Potem pa sem kar pogrešala telovadbo, ko sem zbolela, in sem se veselila, da sem šla spet v telovadnico. Bila je super odločitev in popotovanje, zdaj pa sem prišla do svoje normalne teže in jo le ohranjam. A nikoli ne veš, morda bom spet prišla v obdobje, ko se bom vdajala slabim razvadam, čeprav upam, da se to ne bo zgodilo," v smehu pove postavna Lili. "Srednja pot je prava!" zaključi temo o hujšanju.

Njeni dnevi so kot dnevi vsake mame

Ker se bo v oddaji govorilo o vsakdanjih stvareh, o katerih veliko premišljujemo in rešujemo težave, me je zanimalo, kako dneve preživlja Lili – kaj je tisto, kar zapolnjuje njene dneve, o čem premišljuje, kako se loteva težav? Lili je vendarle partnerica in mama dveh otrok in ji vsakodnevnih izzivov zagotovo ne manjka.

"Na kratko: čim manj stresno in učinkovito ter organizirano preživeti dan. To pomeni, da nekako poskušam usklajevati službo, svoje zasebno življenje, vzgojo in preživljanje časa z otrokoma in ne nazadnje tudi da bi imam še nekaj časa zase in za svojega partnerja. To je že nekaj časa največji izziv. Dan je prekratek in včasih preprosto ne zmoreš vsega, potem pa pogledaš družabna omrežja in dobiš občutek, da nekatere mame vse zmorejo, vsi so spočiti in lepi, dobro jedo ... In si mislim: pogorela sem na celi črti," napol v šali pripoveduje Lili, "ampak potem vidiš, da sploh ni res. Vsaka mama se srečuje z istimi težavami in naši dnevi so kar podobni. Družabna omrežja so le neka navidezna resničnost."

Njena družina se veseli novega izziva

Lili je v vezi z Markom Potrčem, televizijskim voditeljem, ki prav tako dela za televizijo Planet TV, in sicer vodi oddajo Galileo. Sicer pa ima uspešno podjetje, v katero je vključena tudi Lili in prodaja medijske storitve. Kako je njena družina sprejela dejstvo, da se Lili spet podaja v televizijske vode? "Marko je bil vesel, da grem spet delat na televizijo in da bom spet v stiku z medijskim svetom, sploh ga veseli, ker gre za nov tip oddaje in nov format. Otroka pa – Inja, naša najmlajša, verjetno niti še ne razume najbolje, kaj se dogaja, in bo dojela šele, ko me bo videla na televiziji. Sin Tilen pa je bil navdušen. Vendar se nisem veliko pogovarjala z njima o tem. Povedala sem jima, da odhajam nazaj na televizijo, kaj dosti pa nista spraševala."

Ne bomo odkrivali tople vode

Planet TV bo z jesenjo ponudil tudi novo oddajo Dan., ki se bo posvečala prav posebnim temam. Lili pravi, da je informacija, ki je zaokrožila po medijih, da gre za neko vrste informativno oddajo, povsem napačna. "Oddaja ne bo informativna, ampak bo magazinska. Temeljila bo na gostih, ki bodo prišli v vsako oddajo in s katerimi se bom pogovarjala o povsem vsakdanjih temah, o katerih se pogovarjamo mi, vi in naši otroci ter naši prijatelji.Zelo mi je všeč, kako je moja sovoditeljica v oddaji Katja Tratnik povedala, da ne bomo odkrivali tople vode. Torej, obravnavali bomo teme, ki so problem in o katerih se veliko pogovarjamo in o njih razmišljamo, vendar se o njih ne piše niti ne govori. Obravnavali bomo teme, ki so primerne za vso družino."

Katja Tratnik, ki bo prav tako vodila oddajo z Lili, poznamo kot dolgoletno voditeljico jutranjega programa na TV Slovenija, oddaje Dobro jutro. Zdaj pa je prestopila na Planet TV, kjer bo delala popoldansko oddajo – oddaja bo namreč sporedu vsak dan ob 17. uri. Zanimivo je, da se znani voditeljici v tako majhnem medijskem svetu, kot je slovenski, še nista srečali. "Ne, zanimivo, načeloma se na našem medijskem trgu vsi poznamo, nje pa nisem nikoli niti srečala, da bi lahko rekla vsaj, da jo poznam na videz. Srečali sva se prvič, je krasna punca in sem vesela, da bova vodili oddajo – na žalost sicer ne bova skupaj v studiu, ne bova delali skupaj, da bi se najina oddaja združila."

Oddajo bosta namreč vodili izmenjaje. "Delati dnevno oddajo od ponedeljka do petka bi bila res malo prehuda. Oddaja bo namreč v živo in to je kar naporno. Tudi vozila se bom vsak dan iz Štajerske v Ljubljano in te vožnje me še najbolj izčrpavajo." Lili se sicer spomnimo tudi kot voditeljice informativne oddaje Svet na Kanalu A. Sama pravi, da informativne oddaje sploh ne pogreša. Mene resne teme, kot so politika, gospodarstvo in finance, niti ne zanimajo – sicer ne rečem, da se v oddaji ne bo kdaj znašlo tudi kaj takšnega, pa vendarle so na seznamu drugačne teme: prehrana, odnosi, zdravje, popotništvo, šport ..."

Eva Jandl