Lili Žagar: “Že dolgo ne živim več samo za televizijo”

Lili Žagar: “Že dolgo ne živim več samo za televizijo” (foto: arhiv POP TV) arhiv POP TV
Vir: Story
28. 1. 2016

Le redko kdo se še ni spraševal, kakšna bo nova resničnostna oddaja Bilo je nekoč, ki spomladi prihaja na Planet TV. Tudi Story se tega odgovora že močno veseli, tokrat pa je nekaj besed o prihajajoči oddaji in spremembah v njenem življenju spregovoril z voditeljico oddaje Lili Žagar.

Tudi revija Story se je razveselila novice, da se po kratkem premoru na male zaslone vrača temnolasa zapeljivka Lili Žagar. Po tem, ko sta s partnerjem Markom Potrčem lani nehala ustvarjati oddajo Moj dragi zmore, v preteklosti pa je vodila tudi oddajo Gostilna išče šefa, se tokrat s tekmovalci vrača v preteklost, kjer bodo odkrivali pametne rešitve vsakodnevnih problemov. Novih izzivov, ki jih bo prinesla oddaja, pa se veseli tudi Lili.

"Vsake nove ponudbe se razveselim, če gre pri tem še za projekt, ki je drugačen, zanimiv in nekaj novega na televizijski sceni, pa še toliko bolj," nam je povedala o prvih vtisih v novi vlogi, kot pravi, pa za nazdravljanje novi priložnosti še ni bilo časa. K slednjemu morda prispeva tudi precej neromantična zgodba, ki je vodila do njene nove priložnosti, saj so dogovori potekali po telefonu. "Poklical me je programski direktor Planet TV Gorazd Slak, ki mi je predstavil projekt in ponudil vodenje," je povedala Lili, ki sicer vrnitve na male zaslone ni pričakovala.

"Že dolgo ne živim več samo za televizijo. Imam delo, ki ga z veseljem opravljam in me izpolnjuje. Televizija je samo češnja na torti. Delu na televiziji se sicer med trajanjem projekta predam in ne počnem nič drugega, tisti, ki so kdaj z mano delali, pa vedo, da dam svoj maksimum," pojasnjuje in dodaja, da je med odmorom od televizijskih studiev čas namenjala delu v produkcijskem podjetju, kjer zaseda vlogo vodje projektov. "Nikoli si nisem želela za vsako ceno priti na televizijo. Kot sem omenila že prej, je zame televizijsko delo postransko delo in je vse odvisno od projekta. Če je ta dober ter zanimiv in če ga dela dobra ekipa, sem vedno z veseljem zraven," pojasnjuje Lili, ki je v preteklih mesecih lahko več prostega časa namenila skupnim družinskim trenutkom. Kot pravi, se kot družinica seveda vedno trudijo kar se da veliko časa preživeti skupaj, delo zunaj televizije pa je pisano na kožo njihovemu skupnemu urniku. In čeprav je pred njo naporno delo, nam je Lili povedala, da snemanja njenega urnika ne bodo bremenila vsak dan.

"V času oddaj se družinska dinamika malce spremeni, ampak z Markom se uspešno usklajujeva. Zaradi tega naše družinsko življenje ne trpi. Snemanje pa zame ne poteka vsak dan, zato je toliko lažje. Ko snemam, sem sicer res odsotna ves dan, sem pa potem na primer naslednji dan prosta in doma," nam je svoje delavne obveznosti v prihodnjih mesecih opisala 35-letnica, ki s partnerjem zaradi dela še nikoli ni naletela na nobene težave. "Že od prvega projekta z Markom odlično usklajujeva obveznosti in še nikoli nisva naletela na kakšno težavo. Toliko projektov sva že imela, da sva povsem uigran par. Tovrstne izkušnje pa naju samo okrepijo," nam je kratko in jedrnato odgovorila na vprašanje, ali si morata med snemanjem priskrbeti tudi dodatno pomoč. Kot pravi, so si doma sami našli svoj ritem, vsake toliko pa si otroka in Marko med njeno odsotnostjo privoščijo dopust od njenih hišnih pravil. "Vem, da imajo nekaj svojih stvari, na primer to, da pozneje hodijo spat kot takrat, ko sem jaz doma in zahtevam red in disciplino," je pojasnila v smehu.

In čeprav je Lili 'stara mačka' televizijskih ekranov, je otroka v studiu ne obiščeta pogosto. "Ne maram mešati posla in zasebnosti. Pri projektu želim biti skoncentrirana na delo, doma pa se želim posvetiti samo njim. Če bi me kdaj prišli pogledat iz radovednosti, kako snemanje poteka, ne bi sicer imela nič proti, ampak do zdaj tega še nismo izvajali," še pove.

Prihaja šov 'Bilo je nekoč'

  • Lili se za vodenje oddaje Bilo je nekoč kljub številnim spretnostnim, ki jim bomo priča, ne pripravlja posebej. "Pomembno je samo dobro poznati format oddaje in tekmovalce. Vse drugo se pripravlja sproti glede na potek dogajanja," je povedala. In kot smo izvedeli, se bo dogajanje nove oddaje vrtelo okrog starodavnih bojev, ki bodo na preizkušnjo postavljali sposobnost preživetja in sodelovanja v skupini. Oddaja bo brez dvoma pred male ekrane pritegnila vse, ki so radi spremljali šov Kmetija: Nov začetek, saj bodo pri produkciji šova sodelovatl številni izkušeni ustvarjalci, ki so pomagali pri Kmetiji.

Napisala Kaja Milanič

Fotografije Planet TV, Sašo Radej

Značke: Lili Žagar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story04/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 04/2015

Story 04/2015, od 21. 01. 2016