Lina Kuduzović bo preizkušala kuharske spretnosti

Vir: Govori.se
26. 2. 2013

Z namenom zbuditi zanimanje za kuharsko ustvarjanje v krogu družine in spodbujati pripravo zdravih in okusnih družinskih obrokov je Sava Turizem pristopila h kuharskemu natečaju Kuharska družina meseca.

Najbolje ocenjeni družinski recepti se vsak mesec potegujejo za naziv Kuharska družina meseca  in udeležbo na enem izmed kulinaričnih vikendov, ki jih organizatorji pripravljajo v destinacijah Sava Hotels & Resorts.

Že med zimskimi počitnicami so v hotelskih restavracijah posebej označili jedi, ki so po okusu in meri otrok, tako želijo prispevati k ozaveščanju gostov o zdravem prehranjevanju. Na prvem kulinaričnem vikendu bo kuharske spretnosti skupaj s svojimi starši preizkušala tudi Lina Kuduzović.

Na prvem kulinaričnem vikendu, ki bo v Termah 3000 – Moravskih Toplicah med 8. in 10. marcem, se bodo družine učile kuharskih veščin z enim od top chefov v Sloveniji Borutom Jovanom, vodjem vrhunske restavracije Prestige v Hotelu Livada Prestige, ki je v okviru natečaja tudi član strokovne ocenjevalne komisije.

Prve tri zmagovalne kuharske družine in družine, ki želijo spodbujati svoje najmlajše člane k skupnemu kuharskemu ustvarjanju, bodo v Termah 3000 pripravljale velikonočne jedi. Kuharski mojster Borut Jovan pa bo z njimi delil tudi zanimive kuharske nasvete, kako na preprosto popestriti družinsko kuhinjo, da bo pripravljeno »za prste oblizniti«.

Otroci se bodo poskusili v skrivnostih peke s slončkom Fala ter uživali v eksperimentih s kvasom in kuharsko ter zabavno animacijo s Štrkom Vikijem, otroško maskoto iz Term 3000. O zdravi prehrani otrok bo staršem predavala Rebeka Mohorič (predavanje odprto tudi za dnevne obiskovalce), družine bodo popeljali tudi na obisk lokalnega ponudnika, med številnimi aktivnostmi kulinaričnega vikenda pa bo dovolj časa za vodne norčije v vodnem parku Term 3000.

Kuharski mojster Borut Jovan posebno pozornost posveča kulinarični tradiciji, ki jo prepleta s sodobnimi kulinaričnimi trendi, postopki in tehnikami. Ob Hotelu Livada Prestige je uredil tudi zeliščni vrt, da zagotavlja dnevno sveža zelišča, ki jih prepleta s tradicionalnimi jedmi in sestavinami iz okolja, v katerem deluje.

Pri kreiranju jedi uporablja sestavine in postopke, ki so jih poznali že naši predniki, temu pa doda še svojo osebno kulinarično noto z uporabo svežih zeli in zelišč, iz katerih s pomočnikom Aljažem Novšakom pripravljata olja, čaje, pesto ...

Že od malih nog je Borut Jovan vedel, da bo vihtel kuhalnico, ustvarjanje v kuhinji je njegova največja strast in najljubši hobi. Morda mu uspe na družinskih kulinaričnih vikendih navdušiti najmlajše kuharske nadobudneže za ta zanimiv in ustvarjalen poklic, ob sodelovanju pri pripravi zdravih, okusnih in tudi očem všečnih družinskih obrokov pa bodo te najmlajši z veseljem poskusili tudi doma.