Lina Kuduzović: V Sloveniji bi imela več možnosti

29. 5. 2018 | Vir: Nova
Deli
Lina Kuduzović: V Sloveniji bi imela  več možnosti (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Pred sedmimi leti se je veselila zmage v oddaji Slovenija ima talent, kmalu potem pa se je z družino preselila v Švico, kjer so si ustvarilinov dom. Lino Kuduzović pa kljub selitvi na Slovenijo še vedno vežejo čudoviti spomini.

Našo državo je tako zastopala tudi na izboru za pesem Evrovizije za otroke leta 2015, ko je pod taktirko dua Maraaya zapela pesem Prva ljubezen/First love in osvojila izjemno tretje mesto. Še danes je močno povezana z državico na sončni strani Alp, saj njen najljubši kraj za oddih ostaja Slovenija.

Rada se vrača, pa ne le zaradi prijateljev iz otroških let, temveč tudi zaradi družine in občutkov, ki jo vežejo na domače kraje. V Slovenijo se tako vrne dvakrat ali trikrat na leto. Prav po njenem mnenju je namreč Slovenija dosti bolj naklonjena mladim glasbenikom. Pred časom smo ji namreč zastavili vprašanje: Mislite, da bi se vaša kariera lahko tako razcvetela, če bi ostali v Sloveniji? Lina je odgovorila: "Ja, več možnosti bi imela kot pa tukaj v Švici." V Švici se je tako posvetila predvsem šolanju, medtem ko je glasbo postavila na stranski tir. Kljub temu si življenja brez tega ne predstavlja, zato jo bomo na odrih še lahko videli.

Foto: Ape, Goran Antley, osebni arhiv

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan