Slovenija ima talent: Zmagala je mala zvezda Lina!

6. 6. 2010 | Vir: Story
Deli
Poleg solo petja se uči igrati še klavir in obožuje vožnjo s kolesom.

Zmagovalka prve sezone oddaje Slovenija ima talent je Lina Kuduzović, čudežna sedemletnica iz Ljubljane.

Prvič je Lina s svojo pevsko nadarjenostjo presenetila pri treh letih, ko je v vrtcu nastopila z zborčkom in navdušila s svojim petjem in angleškimi besedili, ki jih je znala na pamet. Nekaj časa sta mamica in očka vse skupaj jemala bolj za šalo, zlasti ker v družini nihče ni posebej glasbeno nadarjen, potem pa je postajalo vse bolj jasno, kakšen talent se skriva v njuni mali punčki.

Lina je petje resno začela vaditi pri petih letih in pol, pri šestih je že nastopila v oddaji Vrata med zvezde, pred slabim tednom pa je popolnoma očarala žirijo in gledalce v oddaji Slovenija ima talent. Brez trohice sramu je prišla na oder in zapela eno svojih najljubših pesmi I Will Always Love You. Mi smo se Lini, njenemu očku Denisu in stricu Maretu, ki Lini prav tako nenehno stoji ob strani, že nekaj dni pred odmevnim nastopom pridružili na vaji solo petja.

Po kratkem ogrevanju je prijela za mikrofon in posebej za nas odpela še pesem, ki jo bomo slišali v polfinalni oddaji. Ob njenem petju se je vsem naježila koža, očka in stric pa sta jo še posebej ponosno opazovala. “Lina že od nekdaj obožuje nastopanje. Že nekajkrat se nam je zgodilo, da smo šli v katerega od trgovskih centrov, in še ko smo bili na blagajni, je Lina zagledala oder, stekla za mikrofon in začela peti. Nemalokrat se je tudi zgodilo, da so se ljudje kar zbirali pod odrom in jo poslušali z odprtimi usti,” razlaga Denis in doda, da Lina poje, kadarkoli ima priložnost. “Poje že zjutraj, takoj ko vstane, poje v dvigalu, na stranišču, kjerkoli ... Najraje prepeva angleške pesmi, še posebej obožuje Celine Dion.”

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec