Ljerka Belak: "Če imaš ljubezen, imaš vse"

Ljerka Belak: "Če imaš ljubezen, imaš vse" (foto: Goran Antley) Goran Antley
4. 12. 2015

Igralka Ljerka Belak pravi, da je ta hip v najboljšem življenjskem obdobju, pa ne zaradi Borštnikovega prstana.

Takole pravi: "Sem v najboljšem življenjskem obdobju, pa ne zaradi Borštnikovega prstana. Seveda je to fino. Počutim se perfektno, živim dobro, kar imam odveč, dam naprej. Kar imaš več denarja, ga daš naprej tja, kjer je stiska, pa ne zato, ker se potem dobro počutiš, ampak ker je tako prav. Saj imaš to srečo, da imaš vse, eni pa nimajo ničesar, niti kruh. Tem je treba malo pomagati. Saj ne moreš veliko narediti, malo pa lahko. Kapljico v morje. Telefonira mi Anita Ogulin pa reče: "Ljerka, dve mami imam." Vzamem telefonski številki in ju pokličem. To so takšne žalostne zgodbe."

Da se v svoji koži danes dobro počuti, se lahko zahvali tudi svojemu odnosu do staranja - ne le v smislu zdravlja, ampak tudi glede spreminjanja svojega videza. S slednjim namreč nima nobenih težav.

"Vse sem pridobila z leti, že s tem, da sem se zredila. Namreč po operaciji žolčnih kamnov leta 1983, 1984 sem nehala kaditi in se zredila za 20, 25 kilogramov. Vloge pa so začele prihajati, tiste, katerih številne igralke niso marale. Recimo debele ženske. Niti nikoli nisem tako razmišljala. Nisem igrala lepih žensk, vedno sem bila tista hudobna, nisem igrala Sneguljčice ali Pepelke. In po predstavi so vedno vsi otroci prišli k meni po podpis. Res pa je, da nimaš družine. Tudi sicer družine nisem imela, ker sem šla stran od očeta svoje hčerke, imela pa sem hčerko, ki ni imela mene. Hčerka je sicer zdaj odrasla, živi v Ameriki, bori se za svoje življenje, ampak nikoli ni imela tistega, kar bi morala dobiti od mene."

Pa jo je sploh česa strah?

"Ne, ničesar me ni strah. Strah me je, da se bo moji hčeri mogoče kaj zgodilo ali mojim ljudem ali komurkoli. O vojnah niti ne razmišljam, čeprav je vseh vrst ljudi. Ko to pogledam na televiziji, rečem: "Groza!" Teh krvavih stvari me je groza, mrličev ... Drugače pa brez ljubezni ni nič, to je dejstvo. Ljubezen mora biti, pa kakršnakoli je. Vse naredi in tudi pomaga, da lažje preživiš, kar je težko. Če imaš ljubezen, imaš vse, kakršnakoli je ta ljubezen. Bodisi ljubezen do muce, človeka ... Ta del tako zanemarjamo, ljudem se ljubezen ne zdi pomembna."

Preberite si celoten intervju na Lisa.si