Ljubezen, ki je vzniknila med Eriko in Damijanom v resničnostnem šovu Ljubezen na seniku, še danes cveti!

Ponosna starša, Erika in Damjan Smolak. (foto: Osebni Arhiv) Osebni Arhiv
Vir: Nova
26. 3. 2019

Sad njune ljubezni, hčerkica Klara, pa je že prava mala dama. 

Odrašča v športnem duhu, pridružila se je namreč skakalnemu klubu, nedavno se je preizkusila tudi na skakalnici v Planici! Erika in Damijan sta na šestletno hčerko Klaro izjemno ponosna. Kako tudi ne, saj je navihana punca tudi neizmerno pogumna. izbrala si je namreč nič kaj običajen šport za male dame - nordijske skoke.

Erika nam je razložila, kako se je to zgodilo: "Na začetku letošnjega januarja so po 25 letih na Koroškem spet ustanovili Smučarski skakalni klub Fužinar. Za to so zasluženi Jure Krajnc, Aljoša Krivograd in Andrej Pajenk, vsi trije so trenerji osmih mladih fantov in ene punce - najine hčerke Klare Smolak."

Klara ima treninge dvakrat tedensko in vsakega posebej se veseli. Začeli so s suhimi treningi, v telovadnici, potem pa tudi na snegu. In ker so pri treningih svojih otrok običajno vključeni tudi njihovi starši, ni nič drugače pri Eriki in Damijanu - kar na njuni kmetiji na Koroškem, na ekološki kmetiji Dvornik, so trenerji, skupaj s starši, uredili pravo smučarsko skakalnico in priredili tekmovanje v smučarskih skokih!

Že v Planici

A mladim skakalcem to kmalu ni več zadostovalo, želeli so si izkusiti več. Tako so že na začetku marca izkusili tudi trening v Planici, kjer so preizkusili 15-metrsko skakalnico. Med pogumnimi skakalci je bila seveda tudi Klara. Z vztrajnostjo je argumentirala svojemu trenerju, da si želi skočiti in tako so se trenerji, skupaj z Damijanom in Eriko odločili, da je dovolj močna, da lahko skoči. In je. Ni ostala ravnodušna in je dobila še več volje do tega športa.

Težave z opremo

Trenutne težave ima Klara samo z opremo, saj ne najdejo tako majhnih smučarskih čevljev, zato trenutno trenira še z alpskimi smučkami. Očka Damijan pa je šel že v akcijo in poklical podjetje Slatnar, kamor so povabili tudi Klaro. Obljubili so ji, da naj počaka še dva rojstna dneva, potem bodo pa imeli dovolj velike skakalne čevlje tudi zanjo. To bo kaj hitro, saj je Klara ravno v četrtek, 14.marca praznovala svoj 6. rojstni dan. Torej lahko zapišemo, da je bila stara pet let, ko je že skočila na 15-metrski skakalnici v Planici. Bravo, Klara!

Besedilo: Nina Keder // Fotografije: osebni arhiv