Ljubezen po domače 2019 – Jože Rožen: »Gasim vse, samo požara v srcu ne!«

Ljubezen po domače 2019 – Jože Rožen: »Gasim vse, samo požara v srcu ne!« (foto: POP TV) POP TV
22. 2. 2019

Jože Rožen prihaja iz Podgore pri Kotljah na Koroškem in šteje 55 let. Pri njegovem iskanju nove ljubezni mu ob strani stoji njegova 25-letna hči Teja. Jože zase pravi, da je vesele narave in ne pozna besede ne.

Poleg dela na delovnem mestu v železarni Ravne se ukvarja še z živinorejo in je tudi prostovoljni gasilec v prostovoljnem gasilskem društvu Kotlje že od svojega sedmega leta. V tem času je prejel tudi že veliko priznanj in odlikovanj, na kar je še posebno ponosen. »Sem pa tudi amaterski igralec in popravljam strehe.« S Prosvetnim društvom Kotlje so nastopali na različnih odrih po Sloveniji ter tudi v sosednji Avstriji. »Imeli smo dve uspešni igri, s katerima smo gostovali naokoli.«

Po 18 letih ostal sam

Jožetova pretekla zveza se je po osemnajstih letih nenadoma ter nepričakovano končala. »Naenkrat je odšla in ni rekla niti besede.« Morda je razlog za njun razhod tudi Jožetova odsotnost od doma, saj je veliko delal naokoli in bil zaradi tega tudi veliko odsoten. »Spor je prišel tudi zaradi tega, ker je bila partnerica doma in se ni želela zaposliti, denar pa je vedno več kot potreben.« Jože je sedaj sam že sedem let in misli, da je prišel čas, da najde sebi sorodno dušo.

Odločitev za sodelovanje v oddaji je padla v bifeju

Pred časom se je Jožetova soseda odločila in prijavila za sodelovanje v resničnostnem šovu Kmetija. Zaradi tega je dostikrat beseda tekla tudi o različnih resničnostnih šovih. Tako je pred časom v lokalu, kamor Jože vsakodnevno zahaja s svojo družbo, padla tudi odločitev za njegovo prijavo v oddajo Ljubezen po domače.

»Vsak dan po službi se dobimo v našem bifeju. Tako smo imeli enkrat neko debato o tem, da bi se tudi sam prijavil za sodelovanje v šovu Kmetija. Kasneje smo prišli na to, da bi se raje prijavil v oddajo Ljubezen po domače, saj sem tako ali tako samski.«

Pričakovanja …

Jože upa, da bo prejel nekaj pisem in s tem možnost, da spozna primerno žensko zase. »Iščem predvsem ljubezen. Želim si spoznati žensko, ki bi me imela rada in ne bi imela medsebojnih konfliktov. Imeti mora delovne navade ter ne sme biti preveč ljubosumna.« In ravno pri ljubosumnosti bo verjetno morala imeti morebitna partnerica kar precejšnjo toleranco, saj Jože še vedno rad zaide na kakšno veselico.

Na dopust bi svojo simpatijo odpeljal …

Predvsem na podlagi tega, kakšne želje bi izbranka imela. »Če bi želela oditi na morje, bi odšla na morje, če bi želela iti kam drugam, bi šla pa pač drugam.« V kolikor bi izrazila simpatija željo, da bi jo Jože presenetil, bi jo morda odpeljal tudi v tujino. »Saj kaj več mi v takem primeru ne preostane!«

»Samo gasilec moram bit!«

Partnerici bi nudil ljubezen, ki bi ji jo izkazoval na vseh 10 hektarjih njegove kmetije. Zaveda se, da mladenke zase pri svojih letih ne bo našel. Želi si spoznati žensko srednjih let, s katero bi skupaj hodila na izlete v hribe in na morje.

»Nikoli ne bi pristal na to, da bi moral zapustiti gasilske vrste! Že skoraj 50 let sem gasilec in tega mi res ne sme braniti!«

V kolikor bo Jože v oddaji Ljubezen po domače našel ljubezen zase je nekaj gotovo. Njegovi izbranki ob zgovornem veseljaku kot je Jože, zagotovo ne bo dolgčas. Samo ljubosumna pa ne sme biti!

Aleš-Rod  // Foto: POP TV

Priporočamo