Ljubezenska zgodba: Nedolžnost, preža in srna

30. 10. 2013

Izšla je prva številka mesečnika Ljubezen piše zgodbe, v katerem vas čaka 6 izjemnih ljubezenskih zgodb slovenskih avtoric in avtorjev. Ta trenutek razkrivamo delček zgodbe Nedolžnost, preža in srna pisateljice Fanike Požek.

Prežo sem zagledala, takoj ko sem stopila iz gozda. Postavljena je bila ob deblu visokega hrasta, ki so mu oklestili nekaj vej, da mu je bila lahko bliže in zato tudi manj vidna. Bila je vsiljivka ob robu jase, ki so jo, kdo ve, zakaj, lastniki kosili in čistili.

Vsekakor je bila tista jasa – moja jasa za sanjarjenje – kakor sem jo imenovala, kotiček sredi gozda, ki ji je ta novo zgrajena preža vzela ves čar. Nejevoljno sem strmela tja. Ta jasa ne bo več moja. Vedno, ko bom prišla sem, bom morala najprej pogledati, ali na preži ne sedi lovec. Končno pa postanem lahko tudi tarča kakšnemu zagretemu lovcu, ki strelja že, ko se kje kaj premakne ali zašumi.

Vseeno sem stopila k njej. Lestev je bila narejena iz trdega, grčavega lesa, in ko sem pogledala kvišku, se mi je zdela zelo visoka. Kaj če bi splezala gor ? Ah, ne ... lahko padem ... Moja prirojena previdnost je misel, da bi šla na prežo, hitro odgnala. Sledi okoli nje so bile dokaj sveže. So jo postavili včeraj? Verjetno, kajti predvčerajšnjim je deževalo in sledi se ne bi ohranile. Odkrila sem več odtisov večje superge. Zagotovo je pripadala moški nogi. Saj sem kot Wineetou – sem pomislila. Kot kakšna indijanska skwo, ki bere sledi za svojim dragim ...

Tako sem bila zatopljena v branje sledi, da nisem videla moškega, ki mi je prišel za hrbet.

"Kaj pa je tako zanimivega na tleh?"

Glas me je tako prestrašil, da sem glasno kriknila. Stal je pred menoj, rahlo razkoračen in me motril z zeleno sivimi očmi, na ustih pa mu je igral čuden nasmešek. Bil je star kakšnih 30 let, to sem ugotovila po mladostnem videzu in temno rjavih laseh brez izdajalske sivine, postriženih čisto na kratko. Če bi ga srečala kje drugje, bi rekla, da je dober tip, toda tukaj v tej samoti sem se ga zbala. Ampak tega mu ne smem pokazati!

Eva moškemu strahu resda ni pokazala, saj se je prelevil v druga čustva. Morda pa bo prav on tisti, ki bo poskrbel, da naslednjega, dvaintridesetega rojstnega dne ne dočaka nedolžna ... Ugibanja razreši knjižica Ljubezen piše zgodbe, ki vas čaka na običajnih prodajnih mestih s časopisi in revijami ter v knjigarnah Felix. Cena knjižice je 2,99 evra.