Ljubezenska zgodba: Povsem nepredvideno

29. 11. 2013

Izšla je druga številka mesečnika Ljubezen piše zgodbe s štirimi novimi pripovedmi slovenskih avtoric in avtorjev. Ta trenutek razkrivamo delček zgodbe Povsem nepredvideno pisateljice Fanike Požek.

»Bilo je lepo, dokler je trajalo. Kaj hočeš, takšno je življenje ...« je rekel Rok in pobobnal s prsti po volanu. Strmel je predse, ni me pogledal. V njegovih besedah ni bilo kančka topline ali obžalovanja, bile so besede, kot bi jih izrekel psihoterapevt zdolgočasenemu pacientu. Sedela sva v njegovem avtu na gozdni poti v globoki noči, malo niže spodaj je po glavni cesti kdaj pa kdaj odbrzel avto. Verjetno je bilo že blizu polnoči, kajti skozi krošnje sem videla polno luno skoraj navpično nad nama, no, bila pa je na južni polovici neba.

Poletja je bilo skoraj konec, druga polovica avgusta je naznanjala jesen. Ob njegovih besedah me je zaskelelo v srcu, v grlu, v očeh. Nisem spravila besede iz ust. Samo jecljajoče vprašanje, na katero sem vedela odgovor. Bil je preprost. Konec je. Konec najinega večletnega vročega razmerja, konec skritih srečanj v avtomobilu v tišinah nočni, daleč od mesta, daleč od vsega, kar je dišalo po resničnosti.

»Kaj misliš s temi besedami?« sem komaj slišno rekla.

Tedaj se je obrnil k meni, v mesečini, ki je lila skozi odprto okno, je bil njegov obraz zabrisan, a na njem ni bilo nasmeška.

»Mislim to, kar sem ti hotel že večkrat reči. Najina srečanja se morajo končati. Veš, mama je nekaj zaslutila in kar utegne izvedeti ona, bo kmalu izvedela tudi žena in potem bo konec na celi črti. Veš, da si tega ne smem privoščiti, bil bi nezaslišan škandal.«

Bila sem tiho. Vse, kar je rekel, je bilo nekako res. Če bi se po našem podeželskem mestecu vse skupaj razvedelo, se ne bi mogla več prikazati nikjer, ne da bi ljudje stikali glav. On, Rok, vsemogočni lastnik in direktor najuspešnejše firme – mehanične delavnice, vulkanizerstva in nekaj trgovin – in jaz,poročena ravnateljica osnovne šole, ki bi morala biti tudi moralni vzor. Nezaslišano!

A kot da kruto Rokovo slovo ni bilo dovolj velik šok!? Pod srcem je namreč nosila njegovega otroka ...

Zgodbo lahko v celoti preberete v knjižici Ljubezen piše zgodbe, ki vas čaka na običajnih prodajnih mestih s časopisi in revijami ter v knjigarnah Felix. Cena knjižice je 2,99 evra.