Ljubica Špurej Jazbinšek: Glasba je njena ljubezen

Ljubica Špurej Jazbinšek: Glasba je njena ljubezen (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
26. 10. 2016

Pevka skupine Zaka pa ne in voditeljica oddaje na Golica TV Ljubica Špurej Jazbinšek je eden izmed bolj priljubljenih obrazov na narodno-zabavni sceni. Mlada mamica fantka Jakoba je svojega moža spoznala kar v ansamblu in imata celo svojo skladbo, ki pripoveduje njuno ljubezensko zgodbo. Zaupala nam je, kako se je to zgodilo.

Ljubica si je res že od nekdaj želela biti pevka: "Veliko je bilo stvari, o katerih sem sanjarila. Hotela sem biti zdravnica, učiteljica in seveda tudi pevka. Okoliščine v življenju so nanesle tako, da se mi je vendarle uresničila ena izmed želja. Svoj talent lahko tako že 15 let razdajam med ljudi, in to me dela izredno srečno in zadovoljno."

Glasba jo je že od nekdaj zelo veselila, sicer pa je že pred skupino Zaka pa ne prepevala pri ansamblih Mandarina, Karizma in Ptujskih pet.

"Glasba je del mojega življenja. Brez nje si vsekakor ne znam predstavljati svojega vsakdana. Naj bo dan vesel ali žalosten, glasba je tista, ki vedno poskrbi za moje dobro razpoloženje in veselje. Rada imam vse zvrsti, glasba pri meni ne pozna meja. Poleg narodno-zabavne sem velika ljubiteljica rok in pop scene, tudi naši južni sosedje mi s svojimi melodijami pridejo do živega. O, ja, tudi latino ritmi so nepogrešljivi. Glasba je zame ..." zapoje in se zasmeji.

Ljubezen do pregovorov

Sicer pa ima Ljubica še eno posebno strast – slovenske pregovore. Menda jih obvlada in ima za vsako priložnost kakšnega v zalogi. "Pa ne, da jih toliko obvladam, kot jih zamenjujem. Zgodi se, da kakšnemu pregovoru včasih kakšen ključni pomen odvzamem, včasih pa besedni vrstni red zamenjam. Moji fantje me hecajo, da sem kraljica slovenskih pregovorov. (smeh) No, saj jim ni za zameriti. Eden odločilnih za omenjeni naziv je bil: Kar si si posejal, to žanješ. Eh ... pa kaj bi o tem ... Tudi blondinkam se zgodi," se široko smeje Ljubica, medtem ko se šali.

Njuna skladba

Z Gašperjem Jazbinškom, prav tako članom ansambla Zaka pa ne, sta se zaljubila prav med igranjem. Svojo ljubezen sta okronala še z malim Jakobom, ki bo novembra dopolnil dve leti. Tudi zgodba o njuni skladbi je zelo zanimiva in Ljubica nam jo z veseljem zaupa: "Skladba ima naslov Boš ob meni vse življenje in je nastala po najinem poročnem dnevu. Napisana je bila za naju in avtorju Klemnu Glynu Arhu sva izredno hvaležna za tako čustveno, resnično skladbo, ki izpove hrepenenje dveh sorodnih duš. Skladba je izredno uspešna tudi pri poslušalcih, še bolj pa so nam zanjo hvaležni mladoporočenci. Letos smo jo morali zapeti na veliko cerkvenih obredih in kot skladbo za prvi poročni ples."

Priporočamo