Ljubica Špurej Jazbinšek: Z možem sta se zaljubila na prvi pogled

22. 11. 2017 | Vir: Lady
Deli
Ljubica Špurej Jazbinšek: Z možem sta se zaljubila na prvi pogled (foto: Igor Zaplatil)
Igor Zaplatil

Ljubica Špurej Jazbinšek, pevka, voditeljica, zdaj pa tudi tekmovalka v šovu Znan obraz ima svoj glas, je svojega partnerja spoznala na avdiciji ansambla Zaka' pa ne. Takrat sta se z Gašperjem prvič videla. Drugo je zgodovina.

"Priznati moram, da je iskrica med nama preskočila že takrat." Ker je bila Ljubica takrat v resni zvezi, niti pomislila ni na kaj več. "Bog ne daj, to pa ne!" Ko sta se pozneje Ljubica in njen dotedanji fant razšla, je simpatija med njo in Gašperjem Jazbinškom prevladala. "Vedno pravim, da sva se zaljubila na prvi pogled."

Zaroka med upokojenci

Ljubezen med njima zdaj traja že osmo leto, pred tremi leti se jima je pridružil še sin Jakob. Njuna zaroka je bila morda malce nenavadna. "Bila sva v masažnem bazenu, okoli naju so bili sami upokojenci in nenadoma sva med pogovorom dobila zamisel, da bi se poročila. Vedno sem govorila, da meni ne bo nihče poroke plačal, ne moji ne njegovi starši. Raje vzamem posojilo in si jo plačam sama."

Ker pa se zarečenega kruha največ poje, so na koncu del poroke plačali njuni starši, kot je v njunih krajih tudi v navadi. Pred tremi leti sta si obljubila večno zvestobo. Poročila sta se v domačem kraju, blizu trenutnega bivališča na Savinjskem, v Miklavžu pri Taboru. Na poroki so jih takrat zabavali člani Happy benda in Potepuhi.

"Imela sva dva ansambla, narodnega in zabavnega. Midva sva namreč bolj 'zabavnjaka' kot narodnjaka." Trenutno prebivata še pri Gašperjevih starših, kjer sta si v zgornjem nadstropju uredila dom, v katerega sta se preselila po treh letih zveze, pred petimi leti. "Zaposlila sem se v Žalcu, in to je bil takrat glavni razlog moje selitve." Za njeno mamo je bila hčerkina selitev kar hud šok. "Vedno sem namreč govorila, da bom ostala doma."

Ljubica Špurej Jazbinšek: Iskrice od prvega dne

Gradnja novega doma že poteka

Zdaj sta se odločila za gradnjo novega doma, lesene hiše. "Priznati moram, da me je Gašper precej spremenil, odkar sva skupaj. Gašper ima interese, ki meni prej niso bili blizu, zdaj pa so mi postali. Primer je recimo tudi cela hiša v ladijskem podu. Meni to nikoli ni bilo všeč. No, zdaj pa gradiva leseno hišo."

Ljubezen včasih premaga marsikatero oviro in Ljubica ter Gašper sta lep primer za to. "Moja prva zahteva je bila, da mora biti spalnica v pritličju." Praktična Ljubica namreč že zdaj misli na to, da se bo morda nekoč njun sin Jakob preselil v zgornje nadstropje, in zakaj bi takrat po nepotrebnem selili spalnico. Vendar se ženske seveda nikoli ne ustavijo zgolj pri eni zahtevi in tako je tudi Ljubica imela že dodatne želje oziroma zahteve. "Povedala sem, da lahko izbere zunanjost hiše, notranjost bom pa sama! Gašper bi imel vse v rjavi barvi. Potem ne veš, ali je miza ali stol. Sama želim imeti vse v belem retro slogu."

Besedilo: Aleš - Rod // Foto: Igor Zaplatil, Boštjan D, osebni arhiv