Alenka Godec: Ne bi mogli storiti bolje, kot so

Vir: Lea
18. 1. 2012

Pred sedmimi leti je kot ‘terapija’ v življenje Alenke Godec vstopila mala črno bela kepa. Imenovali so jo Ella. Družina je bila v globoki žalosti, saj so en dan pred prihodom Elle izgubili ljubljeno psičko Bibo, ki je bila stara komaj tri leta in pol. Na žalost je zbolela za kostnim rakom in izgubila bitko za življenje.

Borderji so najbolj ‘natur’ kužki

Po španjelki in dobermanu, ki sta ju Alenka in mož Primož kot fant in punca že imela, sta se odločila, da bosta imela prvega družinskega kužka. Sama sta se počutila precej aktivna in celo razmišljala o obisku zavetišča. Pev­ka pravi, da ji rodovnik ne pomeni veliko, vendar je pri prijateljih prvič srečala kužka border colija in se vanj naravnost zaljubila. Tako naravnega in pristnega kužka si je želela imeti in z njim deliti naslednjih 12 ali več let. S prvo borderko Bibo so postali še bolj aktivni, saj je to pes, ki potrebuje akcijo in uboga na prvo besedo. O pasmi sta se pozanimala pri vzrediteljih in jo takoj vzljubila.

Dedi varuška

Pomemben član pri odločitvi ‘imeti psa ali ne’, je bil tudi Alenkin oče, ki je pred desetimi leti odhajal v zasluženi pokoj. Pevka si je po posvetu z očetom tako zagotovila in že vnaprej uredila varstvo za kosmato srečo. Tako zdaj tudi Ella uživa v družbi dedija in lahko reče ali si pač misli, da ima kar dva domova. Postala sta nerazdružljiva prijatelja. Tudi letošnji december je bil za Ello skoraj večkrat dom prav pri dediju, kjer se je varno skrivala pred poki petard in drugimi svetlobnimi efekti, katerih se na žalost boji. Ella je sicer zelo ubogljiva kužika in skorajda ne potrebuje povodca, in če bi jo presenetil pok, bi jo najbrž ucvrla domov. Bog ne daj, da bi se ji kaj na poti zgodilo, saj bi bil to brezglavi beg.