Alenka Godec o svoji psički Elli

Alenka Godec o svoji psički Elli (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
22. 3. 2015

Nataša Bešter, voditeljica oddaje Štiri tačke, in pevka Alenka Godec sta že dolgo prijateljici, vežejo ju seveda kužki, o katerih se vedno, ko se srečata, radi pogovarjata. Pogovor v oddaji Štiri tačke je nastal v Tivoliju, kjer je bila Alenka na vsakodnevnem sprehodu s psičko Ello.

Melkijad je prijazen in igriv mlad mucek, nekonflikten ob drugih živalih, zelo navezan na človeka. Je zdrav, kastriran, čipiran, cepljen ter testiran in negativen na FIV in FeLV. Oddaja se pod pogoji Mačje hiše (www.macjahisa.si).
Žuži - Mlada mucka ima le tri tačke, a je to prav nič ne ovira in je v vsem, kar počne, enakovredna mucam s štirimi tačkami. Prav enako skače, pleza, dirka in se igra. Navajena je prijazne mačje družbe, obožuje pa tudi crkljanje. Je zdrava in veterinarsko urejena. Oddaja se pod pogoji Mačje hiše (www.macjahisa.si).

Alenka, že vrsto let vam psička Ella lepša življenje, kako sobivate z njo?

Bivanje z Ello je eno samo veselje in neizmerna ter nesebična ljubezen. Seveda je tudi odgovornost, ampak to pri nas štejemo k veselju in ljubezni. Užitek je skrbeti zanjo, Ella pa nam popolnoma zaupa. To pokaže tudi takrat, ko je bolna ali ko ji moram postriči kremplje, jo skopati, dati zdravilo. Čeprav so to stvari, ki ji niso najljubše na svetu, mi zaupa in se mi popolnoma prepusti. Sprehodi z njo in njena družba so najboljša 'terapija'.

Kaj vse vam Ella daje?

Od psa se lahko človek ogromno nauči. Pri njej ni preračunavanja, ni zahrbtnosti in pravzaprav ni slabe volje. Stara je 10 let in si izmišljuje čedalje boljše 'finte', da nas zabava in osrečuje. Je pač naša punčka in brez zadržkov lahko povem, da jo obožujemo!

Kam pa gre v varstvo, kadar gre vaša družina na dopust?

Za to je pri nas poskrbljeno že vsa leta. Moj oče jo čuva, kadar nam med letom čas ne dopušča ali ko se odpravimo poleti na dopust. Lahko rečem, da sta odličen par, saj se ga Ella vsakič noro razveseli, on pa seveda nje. Tam ima tudi svoj drugi dom in je v najboljši oskrbi, tako da gre naša družina popolnoma pomirjena in brez skrbi na dopust.