Anja Jenko in Manja Dobrilovič postali botri konjem

Znani Slovenci in Slovenke so plemenitim živalim postali medijski botri. (foto: Grega Gulin) Grega Gulin
Vir: Story
15. 11. 2014

Manja Dobrilovič in Anja Jenko sta na dnevu odprtih vrat Društva za zaščito konj Velenje dokazali, da sape ne jemljeta le s svojim stasom, temveč tudi z dejanji.

Manja, Playboyevo dekle leta, in Playboyevo dekle Anja, ki domišljijo buri v aktualni številki revije za moške, sta se namreč udeležili vikenda odprtih vrat društva, ki je edini letni dogodek, kjer društvo s pomočjo znanih osebnosti, strokovnjakov, obiskovalcev, donatorjev in sponzorjev zbira finančna sredstva, s katerimi se trudi prezimiti rešene živali in poplačati zapadle veterinarske stroške.

Letos so v društvu še posebno ponosni, saj jim je uspelo prireditev dvigniti na res zavidljivo strokovno raven. Na njihove prošnje se je namreč odzvalo kar pet največjih strokovnjakov s področja veterine, konjeništva in konjereje, znani Slovenci in Slovenke pa so plemenitim živalim postali medijski botri.

Medtem ko so znane Slovenke posvojile po enega plemenitega žrebca, pa se je Playboyeva pregrešna lepotička Manja odločila, da bo botra postala kar vsem zapuščenim lepotcem.

Manja

"Za to sem se odločila, saj si prav vsaka žival zasluži vso pozornost. S tem, ko znani postanemo njihovi medijski botri, pripomoremo k večji prepoznavnosti društva in temu, da se na pomoč odzovejo tudi drugi. Že od nekdaj sem ljubiteljica teh plemenitih živali, priložnostno pa jih tudi jezdim," je povedala Manja, medtem ko je bila starleta in aktualno Playboyevo dekle Anja do konjev veliko bolj zadržana:

"To so izredno lepe živali, a do njih čutim neko strahospoštovanje, zato jih raje opazujem z razdalje. Se mi pa zdi tovrstna medijska podpora super, saj lahko na pomoč priskočimo tudi mladi, ki še nimamo toliko sredstev, da bi pomagali finančno."

Anja

Sicer pa ima Anja še večje dobrodelne načrte, že letos je namreč nameravala odpotovati v Južno Afriko, kjer bi pomagala v rezervatu, a pravi, da je te načrte zaradi ebole za zdaj prestavila.

Napisala: Ana Fetih

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 46/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 46/2014

Story Story 46/2014, od 06. 11. 2014