Anja Jenko nam je predstavila družinsko ljubljenko Lizo

Anja Jenko (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
6. 8. 2014

Starleti Anji Jenko in hčerki podjetnika in nekdanjega politika Janka Jenka nikoli ni nič manjkalo, del razkošnega življenja Jenkovih pa je tudi njihova družinska ljubljenka Liza, ki jo družina zasipa s pozornostjo.

"Ta pasma je zelo aktivna. Vedno pravim, da je Lizica najbolj srečen kužek na svetu. Ker imamo doma res veliko posest, okrog samo gozd, ribnik, nimamo sosedov, ni avtomobilov, samo živalce, lahko brez vrvice teka naokoli, laja, raziskuje in dela vse, kar ji paše, tudi plava zelo rada. Poleg tega ni skoraj nikoli sama, saj je moja mami pogosto doma. Najlepše pa je, kako vesela nas je, ko pridemo domov. Objema in ljubčka nas, kot da nas ni videla en mesec, na koncu pa se vrže na hrbet, kar je znamenje za čohanje po trebuščku," o svoji višav­ski terierki, ki ima očitno res prav sanjsko pasje življenje, pove Anja.

Ljubosumne narave Liza je prava cartljivka, ki dobro ve, kako si izboriti pozornost.

"Zelo rada se crklja in vedno zleze k nekomu v posteljo. Sicer je zelo ubogljiva, saj je hodila v šolo za kužke, kjer so jo naučili tudi nekaj cirkuških trikov, a je zelo ljubosumne narave. Če me fant želi poljubiti, se hitro vmeša in me začne lizati po obrazu, v postelji pa vedno spi med nama, z glavo na blazini, da se ja ne moreva stiskati," še doda Anja.