Anna Milinkovič: Bella je njena stalna spremljevalka

Vir: Lea
7. 4. 2010

Ko je pred skoraj sedmimi leti nekdanja havajka Anna Milinkovič kupila pitbula Sharkyja, se ji niti sanjalo ni, da to ne bo edina pasja mrcina pri hiši. Sharkyja je vzgojila v dobrega čuvaja, a zanjo je bilo nežno in crkljivo bitje premalo. Zato se je zanjo začelo iskanje novega kužka, ki pa jo je na žalost pripeljalo do preprodajalcev iz tujine.

Anna je kupila majhno belo kepico pasme maltežan, ki je dobila ime Bella. ‘’To po italijansko pomeni lepa, pa še bele barve je! Izbira imena torej ni bila težka,’’ pravi lepotica, ki med moškimi velja za kamen iz Divače. A njeno mehko srce je kmalu začelo trpeti, ko je Bella nevarno zbolela.

‘’Dobrega pol leta smo potrebovali, da smo jo pozdravili, vmes je bila nekajkrat na koncu življenja. Borila sem se in jo skoraj vsak dan vozila v Postojno in Ljubljano. Nekajkrat je morala revica ostati na kliniki, da je preživela. Tako je, ko kupiš psa pri preprodajalcih, a tega takrat nisem vedela,’’ se težkih trenutkov spominja Anna, ki je velikokrat vse noči prejokala, saj jo je tako zelo skrbelo za majhno belo kepico, ki je le nemočno gledala v svet.

‘’Nikoli ne kupujte psa, za katerega ne veste, kakšnega porekla je, od kod prihaja, in ki nima urejenih vseh papirjev. Ni denar tisti, ki mi ga je žal. Nemogoče je gledati kepico, ki jo imaš rad, kako trpi in ob tem biti hladen,’’ še pove Anna, ki danes vsakogar, ki se odloča za psa, opozori na svojo izkušnjo.

Ponos in veselje

‘’Bella zelo malo je tako, da me je bilo že večkrat strah, da je kaj narobe z njo. Že zaradi tega, kar sva prestali, se hitreje ustrašim zanjo. Tudi Sharky je imel nesrečo, ko je padel z lestve in si polomil prednji tački, a on je velik in močen pes, Bella pa je moja mala miška in ne mine dan, da nisva skupaj. Večkrat pa gre tudi z menoj na kakšen sestanek ali obisk,’’ opiše svojo lepotičko Anna, ki zvečer kar težko zaspi, če male kosmatinke, medtem ko Sharky straži hišo, ni ob njej na postelji.

Priporočamo