Boštjan Veselič: Pika mu sledi na vsakem koraku

Vir: Lea
5. 10. 2013

Psička voditelja Boštjana Veseliča je bila najprej čisto majčkena pikica. Oziroma Pikica, ker gre za ime. In nekaj časa je Pikica tudi ostala, potem pa je lepega dne kar naenkrat postala Pika.

Osemletna pasja dama je k Boštjanu prišla v sklopu reševalne akcije, namenjene prav njej in njenim bratcem ter sestricam. Pred skoraj desetletjem je namreč tudi z verižnim pošiljanjem na njegov elektronski naslov prišla prošnja za pomoč sosedovim pasjim mladičkom.

Neka dijakinja je namreč iskala posvojitelje za kepice, ki bi jih sicer usmrtili. Čisto lahko bi seveda šlo za že zastarelo in neaktualno prošnjo, prav tako pa kakšno potegavščino, ki se sicer sila rade znajdejo vmes.

Boštjan je poklical navedeno telefonsko številko in lastniku, za katerega se je izkazalo, da imajo res pasje mladiče, sporočil, da pride po enega od njih. Tako sta skupaj prišla s Pikico.

Prišla po e-pošti

Lastnik v Slovenj Gradcu je bil nadvse presenečen, da je po enega od mladičev prišel posvojitelj kar iz Ljubljane, zato je sklenil, da mladičev ne bodo usmrtili, ampak oddajali. Boštjan ne ve, zakaj, a najbolj mu je v oči padla pač Pikica.

Morda zato, ker je bila majhna, zagotovo pa je majhnost napeljala k misli, da bo takšna tudi ostala, zato je dobila temu primerno tudi ime. Tako se je z avtom odpeljala v novi dom v Ljubljano. Toda ...

Pikica kar ni hotela ostati Pikica in tudi nič ni kazalo, da bi se to zgodilo pozneje. Prav nasprotno. Kljub začetni majhnosti je rasla in rasla in kar naenkrat je postala Pika. Pozneje se je malce temeljiteje pozanimal in izvedel, da je psica po očetu belgijski ovčar.

In 50-kilogramska kosmatinka je na svoje poreklo ponosna, saj mu je tudi zvesta. Odlično zna biti trmasta in ve, kaj hoče zase, občasno malce ogluši za stvari, ki ji niso po godu, in je tudi neumorna. A slednje Boštjan bolj pripisuje reku, da je pes odraz lastnika. Skupaj namreč nabirata tudi kondicijo, zaradi česar sta v odlični formi.

Tudi razumeta se odlično. Le poleti se zgodi, da kdaj malce pozabi nanj. Z Boštjanovo mamo je takrat namreč veliko v Istri, kjer uživa v naravi, pri lovljenju žoge, sprehodih in podobno.

Priporočamo