Branka Grbin: Njen muc je kot kuža

"Včasih bi si želela mešanico med mačko in psom." (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
4. 6. 2014

Novinarka in strastna kolesarska navdušenka Branka Grbin je tudi velika ljubiteljica mačjih tačk. Doma ima navihanega Kobeja, njena širša mačja družina pa ima še tri kosmate člane.

"Mački so v nekem obdobju najbolj ustrezali življenjskemu slogu naše družine, saj so zelo samostojni, a vseeno ljubeči. Glavni razlog je tudi ta, da jih ni treba voziti ven, čeprav bi si včasih želela tudi to. Nekakšno mešanico med mačko in psom. (smeh) Morda se ljudje karakterno res delimo na pasjeljubce in mačjeljubce, a sama ne verjamem v to, saj je vsaka mačka drugačna in vsak pes drugačen, zato mislim, da bi se za vsakega pasjeljubca našla mačka, ki bi jo imel neskončno rad, in obratno," je prepričana Branka.

Bratca

Branka pa si je mačje prijatelje omislila tudi, ko se je odpravila živeti na svoje, in čeprav se ni izšlo čisto tako, kot je pričakovala, danes vsi akterji veselo predejo:

Branka

"S fantom sva k sebi vzela dva mucka, bratca. Bila sta najboljša prijatelja, potem pa se je kot pri ljudeh začela kazati razlika v karakterjih. Eden se je super usidral v najino majhno stanovanje in se še zdaj obnaša, kot da živi v največ­jem kraljestvu na svetu, drugi pa je kmalu spoznal, da je 45 kvadratnih metrov zanj pač premalo. Bil je zelo nesrečen, ni se več igral in ves čas je iskal izhod. Mislim, da je sčasoma začel živcirati tudi svojega brata, ne samo naju. Res je težko gledati, kako je žival nesrečna, čeprav ji daješ ogromno ljubezni. Zato sva se s fantom po temeljitem premisleku odločila, da ga osrečiva in mu dava to, kar potrebuje – večje življenjsko okolje. Tega ima pri mojih starših na pretek, saj imata teraso, veliko stanovanje, pa še okoli bloka lahko pohajkuje."

Branka

Imeni sta dobila po zvezdnikih NBA

Oba mucka sta dobila imeni po zvezdnikih NBA, ki se odlično ujemata z njunim karakterjem: "Eden je Kobe, drugi pa Jordan, on je tudi tisti, ki zdaj živi pri starših. O ja, njun značaj je povsem takšen, kot ga imata zvezdnika NBA. Pri Jordanu ime morda še bolj pride do izraza. Takoj je osvojil frazo 'Air Jordan', saj je nekoč splezal na vrh tuš kabine. Nikoli mu ni dovolj, vedno išče nove izzive, podira meje in vedno znova se mu čudiš. Res poseben maček, tako kot je poseben Michael Jordan."

Novinarka, ljubiteljica dobre hrane, mode in kosmatincev pa ima še eno veliko ljubezen, in sicer kolo. Ali na njem kdaj zapelje tudi svojega kosmatinca?

Branka

"Obožujem kolesarjenje, saj je to po mojem mnenju najboljša oblika transporta, zato sem se tudi odločila za pisanje bloga, ki se zdaj imenuje Bikegal.si. Pišem predvsem o mestnem kolesarjenju in kako biti šik na kolesu. Pred kratkim sem pisala ravno o košaricah za ljubljenčke, ki imajo zaščitno mrežo, a moji mačko­ni niso za takšne finte. Jordan, Liza in Loti, ki živijo pri starših, so najraje svobodni in sami hodijo naokrog, Kobe pa je pretežek za košarico, saj ima že sedem kilogramov. (smeh) Res je velik, skoraj kot kakšen kuža in velikokrat tudi spominja na psa: ko pridem domov, vedno priteče, glasno mijavka, maha z repom in se mucka, kot da me ni videl tri dni. Še en razbit mit o mačkih," še dodaja Branka.

Značke: Branka Grbin

Priporočamo