Denis Malačič je posvojil babičino prijateljico

Vir: Lea
11. 1. 2014

V družini televizijskega voditelja Denisa Malačiča se je pred kratkim zgodila zanimiva živalska posvojitev. Zanimiva zato, ker nobena žival ni ne prišla ne odšla, a se je vseeno zgodila. Hišna ljubljenka je namreč ostala med njimi, le lastnik je drugi.

Bučka, mešanka s škotskim ovčarjem, je bila od prihoda k hiši pa vse do zdaj psička Denisove babice. Dobro sta se razumeli, si delali družbo in krajšali čas, ko so vsi ostali bili zdoma. To prijateljevanje je trajalo pet let, nato pa se je zgodil nepričakovan, a očitno neizogiben preobrat. Babica je morala v dom za starejše, kamor pa Bučka z njo ni mogla. Takšne življenjske situacije se velikokrat, žal, končajo žalostno in povsem drugače, kot bi se lahko oziroma kot bi se morale. Zgodba sterilizirane napol škotinje pa se je nadaljevala srečno. Ne moremo namreč napisati, da je imela srečen konec, ker gre za srečno nadaljevanje, a vendarle.

V stiku z obiski

Čeprav sta morali vsaka po svoji poti, se njuna skupna vendarle ni povsem končala. Bučka namreč babico obiskuje v domu starejših. Ostala je pri Malačičevih, le babica se je preselila. Čeprav je bila ločitev nekaj časa v začetku za obe žalostna in stresna, jo je bilo treba sprejeti in se prilagoditi novi situaciji. Pri tem so pomagali prav obiski, ki so se nadaljevali. Poleg tega pa je kljub ločitvi z babico ostala pri ljudeh, ki jih pozna že od prej, zato se je lepo udomačila. Skupaj hodijo na primer na sprehode, na kmetiji ima družbo drugih živali, priboljške pa ji prinašajo tudi sorodniki iz Avstrije. Denis gre takrat, ko pride domov iz Ljubljane, s psi rad v naravo, večkrat pa jih vzame s seboj tudi v avto. Z Bučko, na primer, se zapeljeta na obiske k babici.

Mačka je prijateljica

Bučka ima tudi zanimivo ali pa kar nenavadno najboljšo prijateljico, s kakršno se ne more pohvaliti prav veliko pasjih kosmatincev. Njena je namreč mačka! Skupaj spita v pasji uti, delita pa si tudi hrano. Sicer se dobro razume tudi z drugimi domačimi mačkami, a njuni prizori so včasih zaradi ne prav velike pogostosti tovrstne kombinacije zares lepi. Sicer pa je Bučka tudi ena od tistih, recimo jim tako, srečnic, ki jim nikoli ni bilo treba 'guliti' šolskih klopi.

Sicer ji škodovalo zagotovo ne bi, a kakšne posebne pritožbe zaradi tega nima. Saj, kateri šolar pa bi bil žalosten? Kljub temu pa pasja razposajenka uboga in se zelo dobro znajde tudi brez uradne izobrazbe. Gospodična namreč med drugim, verjeli ali ne, hodi tudi na čisto prave pravcate počitnice. Na kmetijo, kjer je prej živela z babico, zdaj prihajajo avstrijski sorodniki, in ko so tam, vzamejo na počitnice tudi njo!

Priporočamo