Dobrodelna akcija: (Pre)srečni kužki v zavetišču!

Vir: Lea
21. 10. 2011

Žalost v očeh, tiho cviljenje, strah pred ljudmi in žarek upanja – vse to je prevevalo pse iz primorskega zavetišča v Svetem Antonu, ko jih je pred dnevi obiskala ekipa Radia Capris s prijatelji z velikim presenečenjem, zaradi katerega to zimo nedvomno ne bodo lačni.

Ena od najbolj priljubljenih in poslušanih primorskih radijskih postaj Radio Capris vsako leto pripravi več dobrodelnih akcij, med njimi je tudi zbiranje hrane za pse in muce iz zavetišča v Svetem Antonu, ki jo že tradicionalno pripravlja s Facebookovo skupino Pes moj prijatelj.

Tokratna šesta dobrodelna akcija za živali je bila najbolj uspešna: 3,5 tone zbrane hrane, ki so jo v preteklem tednu darovali poslušalci, podjetja in učenci Osnovne šole dr. Aleš Bebler Primož Hrvatini ter Osnovne šole Livade, in je v zavetišču zapisana z zlatimi črkami, saj je popolnoma podrla rekorde preteklih let.

Vse za živali

Že tretje leto zaporedoma je ekipa Radia Capris zbrano hrano v zavetišče odnesla skupaj z učenci. Tokrat so na poučno ekskurzijo odpeljali učence Osnovne šole dr. Aleš Bebler Primož Hrvatini in podružnice Ankaran, pridružili pa so se še igralci RK Cimos Koper Uroš Rapotec, Dean Bombač in Tine Poklar, ki je v topel in ljubeč dom odnesel mlado mucko iz azila, ter udeleženci šova Slovenija ima talent Jerica Haber, Boštjan Bonin in Nika Bolčič.

Dogodka se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Koper Danijel Cep. Kot zanimivost dodajmo, da se je le dan po svetovnem dnevu živali, ki je 4. oktobra, zbrana druščina v zavetišču posvetila azilantom, jih božala, odpeljala na sprehod in jim namenila ljubeče in tople besede. Ob tem pa so si vsi prisotni želeli le, da bi več kot 70 psov in mačk, ki trenutno prebivajo v zavetišču, čim prej našlo ljubeče lastnike.