Ediju družbo dela kar 16 pasjih tačk

Edi Vižintin (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
3. 12. 2014

Edi Vižintin, izpadli tekmovalec šova Gostilna išče šefa, simpatični Primorec, ki je poleg kuhinji predan tudi duhovnosti in naravi, je velik pasjeljubec. Doma mu družbo dela kar 16 pasjih tačk, torej štirje kosmatinci.

Prva med njimi je bila dolgodlaka Jumi, nato se ji je pridružila Bela, za njo pa je prišel še Bacio. Ta je skupaj z Belo poskrbel za malega Uga, ki je kmalu prerasel svojega očka.

"Glede na to, da so vsi nizke rasti, ni veliko razlike, če imaš enega ali več. Bolj se to pozna pri večjih pasmah. A mislim, da bomo vseeno ostali kar pri štirih," pravi Edi, ki s svojimi kosmatinci ogromno časa preživi v naravi.

Strastni kuhar je velik ljubitelj narave, ki mu pomeni odklop in navdih za njegovo kulinarično in umetniško ustvarjanje.

Edi namreč iz naravnih materialov izdeluje skulpture in nakit,  ven pa se pogosto odpravi tudi s kolesom, le da takrat ljubljenčki ostanejo doma, saj so premajhne rasti, da bi lahko dohajali kolo.

Edi

Čeprav so vsi štirje izredno ubogljivi, pa se seveda pozna, da Edija kar dva meseca in pol ni bilo doma. Za kosmatince je skrbela njegova mama in jih kot prava babica pridno razvajala, kar je zdaj vidno tudi pri pasjih kilogramih.

Vsi štirje Ediju sicer še vedno brezpogojno sledijo, le Jumi, ki je sicer znala veliko trikov, na Edijeve ukaze ne sliši več oziroma bo potrebno nekaj časa, volje in vaje, da bo spet prišla v formo. Sicer pa svoje ljubljenčke razvaja tudi Edi, ne le njegova mama, saj jim pasje posladke rad pripravlja kar sam.

V kratkem še en član, a ne pasji

Edi sicer pravi, da želje po novem kosmatincu nima, kar pa še ne pomeni, da družine v kratkem ne bo razveselil nov družinski član. Kuhar ne skriva ambicij po družini, ki si jo želi ustvariti s svojim dolgoletnim dekletom Etienne, za katero pravi, da je najpomembnejša oseba v njegovem življenju.

"Čas bo naredil svoje, a osebnih ciljev še ne bi komentiral, jih bom razkril sčasoma. Vsekakor obožujem otroke in si jih želim," je o novem družinskem članu na dveh nogah povedal pred kratkim.