Gašper Rifelj: Od majhnega zvesti prijatelji

Vir: Lea
1. 2. 2013

Nadobudni pevec Gašper Rifelj se odlično počuti v družbi živali. Zato ni čudno, da je na njegovem zadnjem snemanju, za pesem Zadihaj, v spotu zaigrala tudi višavska terierka.

Gašper ima doma veliko živali, a najraje je v družbi konjev. "Od prvega trenutka so bili in so še vedno moji zvesti prijatelji. Doma imamo kavbojske konje quarter horse, ki so zelo pametni in mirni ter seveda poslušni. Imam pa tudi pse, tako da mi družbe živali nikoli ne manjka," pove Gašper. "Tudi na zadnjem snemanju, ki je potekalo na gradu Fala, nam živalske družbe ni manjkalo. Ravno nasprotno, bila je dobra popestritev za Julijo in Žana."

Zaradi psičke izpolnil vse želje

Gašper je za snemanje spota izbral lokacijo na gradu Fala, ki slovi po izjemnem ambientu. Prav tako pa so ga za različne potrebe uporabili že številni znani. "Pri spotu je sodelovala tudi Angelca Likovič. Družbo sta ji nato delala še dve leti in pol star Žan ter štiriletna Julija, ki sta se na babico Angelco hitro navezala.

Ob dvornih mačkah pa nas je obiskala še psička Ajša, ki je poskrbela, da smo se vsi zabavali. Zlasti na snemanju, ko je bilo treba pridobiti pozornost najmlajših akterjev. Takrat je prišla na vrsto psička. Kajti če je sodelovala ona, je sodeloval tudi naš Žan. Drugače ga je privlačilo vse drugo, kar se je dogajalo okoli njega. Če pa je bila tam še psička, je Žan pridno izpolnil naše želje," doda Gašper.

Nima časa

Gašper veliko časa preživi v Ljubljani in Mariboru, kjer po novem ustvarja in gradi svojo novo glasbeno kariero. "Zaradi vseh obveznosti, ki jih imam, si ne morem privoščiti, da bi se z mano selile tudi moje živali, zato za večino poskrbijo pri meni doma.

Za konje že ves čas skrbi moj oče, saj potrebujejo svoj red. Imajo navade, ki jih kot oskrbnik in lastnik konja ne moreš zanemariti. Tako je tudi z drugimi našimi živalmi. Žival je velika odgovornost, in tega se zavedam. Zato se veliko raje družim s prijatelji, ki imajo kužke, kot da bi si s seboj pripeljal svojega. To bi bilo nadvse neodgovorno, saj bi ga zaradi pomanjkanja časa zapostavljal. Tega pa ne želim," še doda Gašper.