Hannah Mancini: Nekoč bi imela svojo kmetijo

"Mucka je želela že nekaj časa in nazadnje sva se vdala." (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
19. 11. 2014

Pevka Hannah Mancini je velika ljubiteljica narave in živali, saj je že vse življenje obkrožena z domačimi ljubimci, zaupala pa nam je, da si nekoč želi umirjeno življenje na kmetiji, kjer bi ji družbo delale tudi živali, ki živijo zunaj.

Simpatična Hannah pa nas je tokrat popeljala v svoj družinski dom, kjer je zdaj resnično živahno. Vse od prihoda malega mačka Leonarda se je namreč dinamika družine malce spremenila, saj so še v fazi privajanja drug na drugega.

Maček je kralj

Mucek Lenny kot ga Hannah, njena hčerka Astrid in mož Greg kličejo ljubkovalno, je pravi fant od fare. Že zelo zgodaj je namreč začel kazati znake prevlade, saj po besedah Hannah od prihoda Lennyja kuža Ty ni več glavni v hiši. "Kaj pa ste mislili ... Mačke so vedno glavne v hiši," v smehu pove Hannah, ki je neizmerno vesela, da so nazadnje dobili novega družinskega člana.

Hannah

"Ty je pravzaprav popoln pes za predstavitev mačku. Obožuje mačke, in ko smo domov pripeljali Lennyja, se je vedel prav tako, kot bi si želeli. Je miroljuben in prijazen pes ter zelo vesel, da ima v hiši novega prijatelja," pove Hannah, ki prizna, da je občasno kot v risanki Tom & Jerry, vendar simpatično in igrivo, saj sta ljubljenčka povsem sproščena drug ob drugem. "Lenny me najbolj nasmeji ob sicer precej značilnem vedenju, ko Tya igrivo dregne s šapo po gobcu."

Sicer pa mačka družina ljubkovalno kliče tudi 'naš mali ulični muc', ker ko mu ponudijo kos mesa, ga vsakič zgrabi in zbeži stran. "Res je karakter, ni kaj," doda Hannah.

Mucek kot obljuba Astrid

Hčerki Astrid sta Hannah in Greg za njen rojstni dan obljubila mucka in to obljubo tudi izpolnila. "Mucka je želela že nekaj časa in nazadnje sva se vdala," razloži Hannah, ki je vesela, da so Lennyja posvojili prek Zverce, društva za pomoč živalim v Škofji Loki.

Hannah

"Tam imajo veliko lepih mačk, ki potrebujejo dom. Lenny je star pet mesecev, tako da ni več mali mucek, vendar nas to ne moti. Vedeli smo, da jih je težje prevzgojiti, ko so že malo večji. Menili smo, da bi s posvojitvijo vsekakor naredili nekaj dobrega," še doda pevka.

Kot bi imeli dojenčka

Nov mucek v hiši je, kot da bi imeli novega dojenčka, nam pojasni pevka, ki je od prihoda Lennyja doživela kar nekaj neprespanih noči. "Zbudi nas sredi noči, zdaj pa se počasi uči in privaja na nas, tako da je lažje. Tako sladek je in vsi smo prav nori nanj," doda Hannah, ki ob vprašanju o tem, na koga se je maček najbolj navezal, simpatično odgovori:

"Odvisno od tega, koga vprašate. Če bi vprašali mojega moža, bi rekel, da je Lenny očkov fant. Če bi vprašali Astrid, bi rekla, da ga zanima samo ona ... Če pa vprašate mene, vam povem, da je moj fant."

Pri 13 imela že 10 ljubljenčkov

Hannah je med odraščanjem povsem obkrožena z domačimi ljubljenčki.

"Ne spomnim se, ali sem sploh kdaj v življenju bila brez domače živali. V življenju so mi vedno prinesle srečo in zadovoljstvo. Pri 13 letih sem imela tri mačke, enega psa, dva papagaja, dva hrčka in nekaj zlatih ribic. Ne morem verjeti, da so mi starši dovolili imeti toliko domačih ljubljenčkov, čeprav vem, da sem zanje dobro skrbela, saj so me tega naučili prav oni. Zdaj pa sem zmanjšala na enega psa in mačko," v smehu pove Hannah, ki si nekega dne želi živeti na veliki domačiji, kjer bi vzgajali kokoši in koze.

"Prav vidim se, kako hodim naokoli in negujem živali, zbiram sveža jajca in kozje mleko ... Ampak to je še daleč, vsaj za zdaj."

Značke: Hannah Mancini

Priporočamo