Igor Bračič predstavil Maca in Čupija

Čupi je ime belemu mačkonu ... (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Lea
20. 12. 2013

Igor Bračič, ki ga poznamo tudi kot polovico dueta Slon in Sadež, vedno znova preseneti z nepopustljivim humorjem, že dolgo pa z njim živita dva hišna ljubljenčka.

Sicer je pomanjševalnica zavajajoča, saj gre za črnega in belega mačka, ki sta vse prej kot pa mali mehki kepici. Ob našem obisku smo belega dobili izpod kavča z rahlo pomočjo sesalca, v črnega pa zrli s strahospoštovanjem, kdaj jo bo popihal izpred objektiva.

Mački so bili logična izbira

Takoj ko se je preselil na svoje, se je odločil imeti žival, ker pri starših to ni bilo izvedljivo. Mačke so mu bile vedno všeč, izkušnjo, ko je šel v zavetišče, pa opiše takole: "V kletki sem videl mlado mačko, ki je bila sama, ker je bila prevelika, da bi bila med drugimi mladimi mačkami, in premlada, da bi bila med drugimi velikimi mačkami. In sem jo prinesel domov, saj se mi je močno zasmilila. No, doma sem ugotovil, da gre za mačka in za res zelo velikega, ki tudi poje temu primerno količino hrane."

Igor Bračič

Belega pa je dobil v Kamniški Bistrici, na kmetiji, kamor je peljal prijateljico po njeno mačko. Ko ga je videl, je bil to logično dopolnilo k črnemu mačku. Pa še dolgčas jima ne bi bilo.

Neutrudna, ko gre za hrano

Igor ne bi mačkom nikoli dal imena Pozejdon ali kaj podobno pompoznega, saj meni, da mačkom pritičejo dvozložna navadna imena. Črnemu mačku je ime kar Maco, saj je to izpeljanka iz 'maček' in tako najboljše ime za to živalsko vrsto. Belemu pa je ime Čupi, ker je tako zelo kosmat. Vsi so ga namreč klicali Čupi in tako je tudi ostalo. Jesta brikete, mačjo hrano, sir, čokolado, celo jogurt. "Sta pa kar izbirčna," nam razloži lastnik prehranjevalne navade teh dveh gospodov:

"Eden je samo surovega piščanca, spet drugi ne mara govedine. Najljubša hrana pa je Rio Mare Pate. Če jima moraš dati zdravila, potem je to najboljši pripomoček." Njuna najljubša aktivnost je teženje za hrano, sploh črni naj bi bil netruden v tem. "Konec koncev mu daš hrano že zgolj zato, ker je pripravljen toliko časa in energije vložiti v to, da te prepriča, kako je lačen."

Priporočamo