Irena Polanec: Tončiju naredila raj na zemlji

Vir: Lea
31. 8. 2011

Slikarko Ireno Polanec so ustvarjalci oddaje Štiri tačke prvič obiskali pred mnogo leti – imela je namreč belo perzijsko muco, ki je z njo živela kar 18 let.

Pozneje je imela tudi belega višavskega terierčka Lina in nekaj muc, ki jim je rešila življenje. In ker sta ‘tačkota’ Nataša in Dino Bešter tudi predana živalim, so z Ireno postali pravi prijatelji, ki se pokličejo samo zato, da malo poklepetajo. Kadar se srečajo, pa si ne morejo kaj, da o kateri od zanimivih Ireninih živalic ne bi naredili prispevka za oddajo.

Usedel se ji je v srce

Posebej globoko v srce se je tudi gledalcem Štirih tačk usedel Tonči, ko je Irena v jubilejni, 300. oddaji omenila, da mu je rešila življenje; vsega ubogega in komaj živečega ga je namreč s hrvaškega otoka pripeljala v Slovenijo. Sprva sta z možem vse dni njunega dopusta hodila hranit izčrpanega kužka, polnega bolh in klopov, ki je bil privezan s kratko verigo in se je mučil na soncu. Dolga in težka je bila pot do doma, saj je Tonči, kot sta ga pozneje poimenovala, komaj še živel. Veterinar v Sloveniji jima je povedal, da sta rešila mladega irskega setra.

No, Tonči je danes vesel kuža, ki se Ireni vsak dan zahvaljuje, da živi. In to na velikem posestvu na Framu, kjer je svoboden, srečen in ljubljen ... Posestvo je ograjeno, zato Tončiju ni treba biti nikoli na verigi. Teka po pokošeni travi, se kopa v ribniku in se igra z mucami. Opazuje ribe v ribniku in ptice, ki gnezdijo na številnih drevesih, ki sta jih Irena in Bojan posadila okoli hiše. Skratka, Tonči je res eden najsrečnejših kužkov na svetu.

Pogovor s simpatično slikarko, ki je tokrat prvič čakala brez kitk v laseh, si lahko pogledate v oddaji Štiri tačke v nedeljo, 4. septembra, ob 18.30 na televiziji RTS (ponovitve najdete na www.stiritacke.si).

Priporočamo