Jan Plestenjak s Tino obiskal konje

Jan Plestenjak (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
9. 4. 2014

Že ko Jan Plestenjak spregovori o svoji psički Aji, se začuti ljubezen do živali. Prav tako obožuje konje in svoj prosti čas rad posveti obisku rehabilitacijskega centra Petra v Orehovi vasi, kjer okrevajo mučeni in trpinčeni konji Društva za zaščito konj.

Vedno kadar je na savinjskem koncu, se rad ustavi in obišče center, kjer ima tudi svojo ljubljenko. Kobila Cabidoule, ki jo ljubkovalno kličejo Cabi, je preživela težek fizični napad.

Zdaj okreva v centru Petra, kjer jo tudi učijo ponovnega zaupanja v ljudi. Tokrat pa je Jan ni obiskal sam, ampak je seboj vzel tudi svoje novo dekle Tino Gaber, ki je prav tako znana po tem, da je velika ljubiteljica živali in prav tako vedno na voljo, kadar je treba pomagati.

Jan in Tina

Prostovoljci iz društva so se obiska zelo razveselili: "Janov obisk je vsakokrat tudi nekaj posebnega za naše prostovoljce, ki za rešene konje skrbijo in jim pomagajo okrevati. Cabi, Leila, in Atlas so si ga z zanimanjem ogledovali, se prepuščali njegovemu božanju in šepetanju. Konji so zelo čuteča bitja in kaj hitro prepoznajo, kakšen je človek. In za Jana lahko rečemo, da je dober in velik človek ter velik ljubitelj živali. Naši konji so to potrdili."

Pomagate lahko tudi vi

Društvo za zaščito konj je neprofitna organizacija, ki deluje izključno s prostovoljnimi prispevki, donacijami in sponzorstvi. Če želite tudi vi finančno pomagati, lahko svoj prispevek nakažete na računa društva SI56 1010-0005-0589-375.