Jana Morelj nam je predstavila pujska Boža

15. 3. 2014 | Vir: Lea
Deli
"Že na prvi pogled sem se zaljubila vanj." (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Za 30. rojstni dan je voditeljica Radia 1 Jana Morelj dobila posebno presenečenje, za katero so poskrbeli njeni radijski sodelavci.

Pujsek Božo je prišel na radio v družbi svojih dveh bratcev, njegova gospodarica pa si življenja brez njega danes skorajda ne more predstavljati.

"Bil je najmanjši in že na prvi pogled sem se zaljubila vanj," je dejala simpatična temnolaska, ki se še vedno rada spominja dneva, ko je njen novi ljubljenček dobil ime. "Najprej sem se šalila, da bo Denis, potem pa sem ustrelila ime Božo in mislim, da je bila to odlična izbira!"

Povsod vtakne svoj rilček

Božo zelo rad je, je in še enkrat je. Kot vsak pujsek rad raziskuje in vtakne svoj rilček povsod. Najraje gre spat s polnim želodčkom in še vedno ne more brez svoje prve posteljice. Je izjemno igriv, radoveden in samosvoj.

Jana

"Pri hranjenju nima meje in mu jo moram sama postaviti. Nekajkrat na dan dobi primerno velike obroke. Obožuje mleko in jabolka, pa tudi nasploh ima rad sadje, zelenjavo, kruh ..."

Nima vonja

Nekateri ljudje imajo v zvezi s pujski še vedno predsodke, češ da smrdijo, rigajo ... Jana nam pojasni, da njen Božo načeloma nima posebnega vonja, ta pa je v večini odvisen predvsem od bivališča.

Velika razlika je, ali pujsek živi v stanovanju ali na kmetiji. Njihovo oglašanje je lahko na začetku malce moteče, pozneje pa se nanj navadiš, poleg tega so pujski zelo primerni za ljudi z alergijami, ker jih sami ne povzročajo.

Ljudje so navdušeni

Božo je zelo družaben in se z drugimi živalmi dobro ujame. "Razume se tako z mačkom kot tudi s psom in drugimi živalmi, ampak ostaja samosvoj. Če mu kaj ne paše, zna to zelo jasno pokazati," pravi priljubljena vremenarka, ki je zaradi dela na radiu in televiziji tudi pogosto odsotna.

Jana

Pri skrbi za Boža ji tako pomagajo njeni starši, ljudje pa ji še danes pišejo in jo sprašujejo, kje je dobila pujska, ker bi takšnega imeli tudi sami. Navdušenje in zanimanje nad simpatičnim ščetinastim prijateljem se očitno še ni poleglo.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave