Jessica Jagec po selitvi v London muco pustila doma

Muco je v varstvo dobila njena babica. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
21. 2. 2014

Modna oblikovalka Jessica Jagec je po selitvi v London morala sprejeti težko odločitev. Doma je namreč pustila svojo muco Mini, ki jo je dobila v dar od svoje prijateljice Miše Margan.

Jeessica je pred nekaj več kot letom dni sprejela odločitev, da pod svojo streho vzame muco svoje prijateljice. "V oljarni Kocbek, kjer ima Mišin partner svoje starše in delo, vsako leto na zimo pride kakšna muca. Ali jih ljudje zavržejo, ker vedo, da bodo našle dom, ali pa se priklatijo in ostanejo. Na podoben način je prišla tudi Mini," pove Jessica.

"Miša je dala oglas na Facebook, da poklanjajo muco, in nisem dolgo oklevala, preden sem ji pisala. Razlog za oddajo muce je, da je oljarna v neposredni bližini zelo prometne ceste. Vse muce, ki so jih imeli, je v nekaj manj kot letu dni povozil kakšen avto. Miša tega ni želela, zato ji je želela poiskala dom med prijatelji." Jessica ni dolgo oklevala in pisala svoji prijateljici. "Takoj sva se dogovorili in Mini je prišla k meni."

Mini

Tri mesece stara muca se je takoj privadila na novo razvajanje, ki ga je dobila pri modni oblikovalki. "Takoj se je videlo, da uživa na vsakem koraku. To je muca, za katero bi lahko rekla, da je pravi hedonist. (smeh) Je pa tudi prav posebna, saj ima svoje navade oziroma razvade," pove Jessica. Nekoliko težje je bilo edino, ko je Jessica mogla sprejeti odločitev o selitvi.

"Sprva sem mislila v Londonu ostati samo štiri mesece. A se mi je odprlo delo in redna zaposlitev. Muco je v varstvo dobila moja babica, ki se je nanjo zelo navezala. Razvaja jo še bolj kot jaz in moja mami. (smeh) Hodita na sprehod, se cartata in razvajata," še doda.

Mini

"Ko sem ugotovila, da bom v Londonu ostala, sem se pozanimala, kakšna bi bila možnost, da s seboj vzamem tudi Mini. A Anglija ima zelo stroga pravila glede uvoza in izvoza živali. Mini bi morala dati za tri tedne v karanteno, kar se mi zdi absolutno preveč in grozljivo. Ne razumem, zakaj mora biti žival tako dolgo ločena od lastnika, čeprav dobiš vsa priporočila in izvide o zdravju živali že pri veterinarju. Mi smo ji naredili tudi potni list, s katerim bi lahko potovala. Sem pa tudi že razmišljala, da bi jo gor odpeljali z avtomobilom. Za zdaj za njo skrbi še moja babica, ki se je na Mini tako navezala, da je ne želi dati več stran. (smeh) Muca je v dobrih rokah in to je v tem trenutku najpomembneje."

Značke: Jessica Jagec

Priporočamo