Lucienne Lončina: Njeno vilo z bazenom pazi glasen čuvaj!

Vir: Lea
3. 6. 2010

Velika družinska hiša Lucienne Lončina nad Ankaranom ima skrbnega psa čuvaja. Angleški kokeršpanjel, ki sliši na ime Mik (obrnjeno ime Luciennine hčerke Kim), je sprva k hiši pripeljala Kim, z leti pa je postal ljubljenec lepe žirantke iz oddaje Slovenija ima talent.

Ravno dan pred našim obiskom je Mik praznoval šesti rojstni dan. Pripeljali so ga iz Krškega, in sicer na Kimino veliko željo pri njenih 12 letih.

Lucienne pravi: “Vse mi je obljubljala, da bo vstajala ob šestih in ga vozila na sprehod, a je bilo seveda že po nekaj mesecih tega konec. Potem sem morala zanj skrbeti jaz in zdaj je moj.”

Ko je Lucienne postala prepoznaven televizijski obraz, pa so jo opazili tudi Mikovi rejniki iz Krškega in se ji oglasili. “Facebook je res čudežen. Oglasili so se mi prek njega in povprašali, kako je z Mikom. Bili so veseli, ko so izvedeli, da uživa, da ima veliko prostora, poslali pa smo jim tudi slike,” je povedala Lucienne.

Glasen lajež

Mik je pes z rodovnikom, in kot nam je zaupala lastnica, je to zelo glasen pes, prave čuvajske pasme. “So glasni in ne pustijo nobenemu, da bi pristopil, če mu mi ne dovolimo. So tudi zelo trmasti. Če ne pozna ljudi, zelo na glas laja, že z glasom nakaže, da se je nekaj hudega zgodilo. Če pa pozna ljudi ali če vidi, da kdo prihaja z dobrim namenom, ne bo lajal,” nam zaupa lastnica. Tudi pravilo, da pes, ki laja, ne grize, pri njem velja, saj še nikogar ni ugriznil.