Manco Špik je na obalo pripeljala ljubezen

Manco Špik je na obalo pripeljala ljubezen (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
20. 2. 2015

Pevko Manco Špik je ljubezen pred meseci pripeljala na Primorsko, kjer si je v eni od prelepih istrskih vasic uredila dom.

Ob številnih glasbenih obveznostih prosti čas preživlja na Obali, v katero se je zaljubila. "Sem me je pripeljala ljubezen. Ker sem se od doma odselila že pri 15 letih in se selila kar 13-krat, zdaj čutim, da je moja 14. selitev zadnja in dokončna," v smehu pove in nadaljuje: "V Ljubljani sem živela skoraj 18 let in glavno mesto naše države bom vedno imela rada, saj sem ga vzljubila prvi trenutek, ko sem stopila z avtobusa.

Tja ​se zaradi glasbenih obveznosti vračam vsaj trikrat tedensko, tako da poskrbim, da dobim odmerek mestnega utripa, ki ga nujno potrebujem. Življenje na Obali sem spoznala že med letoma 1998 in 2000, saj sem takrat živela in delala v Kopru in Izoli, tako da sem primorskega utripa vajena in ga dobro poznam. Poleg nove družine imam na Obali že dolgo čudovite prijatelje, ki so se vedno šalili, da se moram za vedno preseliti 'dol', saj sem se vedno počutila kot del njih in vedno so me toplo sprejeli."

Po očetovi strani je Manca Primorka, tako da so ji njihov način življenja, razmišljanje in življenjski slog domači in del nje. "Na Obali se navdušujem ​nad prelepo naravo. Pogosto se odpravim na sprehod ob morje​ ali v gozd, na polja, da res začutim primorski zrak in jod v zraku. Narava je prav tako lepa kot na Bohinjski Beli, kjer sem zrasla, tako da se res počutim kot doma," še pove.

Za revijo Story: Aljoz Petrovčič

Značke: Manca Špik
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story07/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 07/2015

Story 07/2015, od 12. 02. 2015