Mateja Naberšnik: Skrbi za novo muco

Nova stanovalka lepotnega centra. (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
30. 9. 2014

Mojstrica ličenja in filmske maske Mateja Naberšnik je pred kratkim s skupino deklet iz teama Slovenija make up odprla prvi izobraževalni center na Štajerskem. LIC, kot so ga poimenovale, pa je že kmalu dobil novo stanovalko. Muco Lici.

Mateja ima tako vsak dan v novem centru pisano družbo. Muca Lici je namreč nova stanovalka lepotnega centra.

"Pred kratkim smo se združila štiri dekleta z različnih področij: ličenja, maske in posebnih efektov, oblikovanja nohtov in pedagoškega vidika predavanj o javnem nastopanju in poslovne urejenosti. Z Barbaro Visket sem sodelovala kot predavateljica za masko pri njenih poklicnih usposabljanjih za vizažista. Zdaj pa sva združili moči in na pomoč poklicali sodelavko tima SM Jasno Kovačič Kelemina.

Z Renato Paveu imamo pokrito tudi področje manikire oziroma tečajev 'nail arta' ter oblikovanje geliranih nohtov, s katero poslovno sodelujem že vrsto let. In kaj se zgodi, če se srečajo štiri ambiciozne punce, željne deliti znanje? Lepotni izobraževalni center. (smeh) Kot zunanja sodelavka se nam je pridružila tudi Andreja Flis, ki poučuje poslikavo obraza in telesa. Naš cilj je pomagati ženskam do samozavestnega življenja, ki bo polno hobijev za dušo. Saj veste, kaj pravijo: če je ženska srečna, je mir pri hiši." (smeh)

Muca

Dekleta pa v novem centru niso sama. Pri njih je dom našla tudi zavržena muca.

"K nam sta se zatekli že dve muci in eni smo že našli dom, druga, ki smo jo poimenovali Lici, pa je še vedno pri nas. Dobila je svojo posteljico, in sicer od psičke igralke Dunje Zupanc, ki bo pri nas imela solo za ženske in knjižni klub. Ker je imela bolhe, smo ji dale še ampulo in številne vitaminčke, da si je nekoliko opomogla.

Muca

Revica je prišla k nam čisto posušena in lačna, zato se nam trga srce, ko zajoka, in jo vsaka od nas nahrani. Verjetno mislimo, da ji še nobena ni dala jesti. (smeh) Žal pa v centru zaradi higienskih minimumov ne smemo imeti, zato se trudimo, da bi ji našli ljubeč dom. Bliža se namreč zima in nimamo srca, da bi jo pustile zunaj. Postala je naše veselje in pogrešale jo bomo. Si pa srčno želimo, da bi našla skrbne lastnike, s katerimi bi se crkljala."

Priporočamo