Matija Puž se je zaljubil na prvi pogled

Želi si norvežanko (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
20. 6. 2014

Pevcu so od hišnih ljubljencev najljubše muce. Že od malega so jih imeli doma in je tudi rasel z njimi.

Pri hiši je tudi zdaj nekaj mijavkajočih žametnih šap, saj pomagajo zapuščenim, da se jim poišče nove domove, ima pa jih tudi v Ljubljani, kjer stanuje. Čeprav se modrooki pevec ne more in ne pritožuje nad mačjim pomanjkanjem, ima že nekaj časa posebno mijavkajočo željo. Kljub siceršnjemu priseganju na domače muce mu je namreč zelo všeč pasma maine coone oziroma po domače norveška gozdna mačka.

Potrebuje več nege

"Ob neki priložnosti sem obiskal mačjo razstavo v Ljubljani in med drugimi je bila tam tudi mačka te pasme. Velika, s košato dlako, krasna žival. Všeč mi je bila že prvi hip. Na videz je na hitro podobna mešanki med risom in domačo muco. Z veseljem bi jo imel, a se zavedam odgovornosti in obveznosti. Takšna mačka zahteva še več dela kot domača, saj zaradi dlake potrebuje več rednega krtačenja, nege in podobno. Poleg tega in dodatnega časa, ki bi ga terjala, pa imamo za zdaj doma dovolj muc, in namesto da vzamemo še kakšno, raje poskrbimo za zapuščene in jim pomagamo, tako da za zdaj ne bo nič s tem," pravi.

Obiskuje Puhija

Kljub temu bo nekoč v prihodnje zagotovo imel tudi norvežanko. Do takrat vedno, kadar obišče prijatelja, rad pocrklja tudi njegovega belega dolgodlakega polperzijskega muca. "Snežno bel, prijazen, z mehko daljšo dlako in rjavimi očmi je zares pravi Puhi, kot mu je ime," še doda.