Matjaž Kumelj: Rojstni dan z mucami

Vir: Lea
1. 5. 2013

Še nekaj časa aktualni slovenski mister za mistra Universe Matjaž Kumelj je pod okriljem agencije Mister Model Management letos odšel na delo v Azijo. V Bangkoku je že tri mesece, saj mu dela ne manjka in stopa po uspešni manekenski poti že pred finalnim izborom za univerzalnega mistra. Čeprav je na drugem koncu sveta, kakšnega posebnega domotožja nima, saj mu čas beži kot blisk in o dolgočasju zares ne more govoriti.

"Upal in pričakoval sem, da bo zanimivo ter razgibano, in nisem se zmotil. Vesel sem, da mi gre delo dobro od rok, saj sem si tega navsezadnje tudi želel in sem se zato tudi podal na drugi konec sveta. Nisem pa si mislil in še manj pričakoval, da se mi bodo poleg delovnih izpolnile tudi velike osebne želje. In to celo prav na moj rojstni dan!" navdušeno pripoveduje.

In kaj je torej tisto, kar je poleg poslovnih uspehov in obetov tako navdušilo Matjaža? Čeprav je večinoma zaseden in zaposlen, si čas vendarle organizira tako, da si v prostih urah ogleda tudi deželo, zanimivosti, posebnosti ... Doslej je videl že veliko stvari, ki so ga iz različnih razlogov navdušile in za katere je vesel, da jih je imel možnost videti.

Med drugim je v Bangkoku praznoval tudi svoj rojstni dan in prav rostnodnevno darilo je bilo izpolnitev njegovih dolgoletnih želja! Družabnemu in komunikativnemu slovenskemu mistru so namreč prijatelji z vseh koncev sveta pripravili posebno presenečenje.

Dobro jutro z mijav, mijav

Ob zgodnji jutranji uri so ga pred vrati hotelske sobe s torto v rokah in s pesmico Vse najboljše zate prebudili. A glavno presenečenje je šele sledilo. Ker je prvikrat v življenju rojstni dan praznoval drugje in še celo tako zelo daleč od doma, so mu sklenili pripraviti zares nepozabno darilo.

Ne da bi mu sploh povedali, saj je bilo presenečenje, so ga odpeljali na obisk v enega od templjev, v katerih bivajo tigri. Te muce, če jim tako lahko rečemo, so za Matjaža že od nekdaj utelešenje kraljevskih zveri v pravem pomenu besede.

"Zame še celo bolj kot levi, najbolj zaradi barve in vzorca kožuha. Že kot otrok sem imel vrsto plišastih tigrov, a to ni nič v primerjavi s temi v živo. Izkušnja je bila zares nora in neskončno sem hvaležen za takšno darilo. Z nekaterimi sem se tudi slikal in tega ne bom nikdar pozabil!" pravi.

Strah, če mu lahko verjamemo, ga niti ni bilo. Verjetno zaradi tako velikega vznemirjenja in presenečenja. Kljub temu pa se je živalim približal previdno in s prepotrebno mero spoštovanja, saj gre navsezadnje za eno od največjih in najnevarnejših zveri na svetu. A doživetja ne bi zamenjal za nič na svetu! Matjaž je zato prijateljem že jasno povedal, česa in kje si želi za naslednji rojstni dan. Obiska tigrov v tajskem templju! In kakšnega za domov ...

Priporočamo