Miha Brajnik in mačji pretepač Lenvid

Vir: Lea
29. 9. 2013

Miho Brajnika, voditelja priljubljene oddaje Moj dragi zmore, že dve leti spremlja maček Lenvid.

Miha s svojo drago živi v hiši na Zaplani, in ker sta obdana z naravo, je okolje zelo pri­merno za hišnega ljubljenčka: "Oba s punco sva imela mačke doma že v otroštvu. Lenvida pa sva dobila od znanke iz Cerknice."

Maček je v le dveh letih doživel že marsikaj, seveda tudi mačji pretepi niso bili izvzeti.

Mačji pretepač

"Preden smo ga kastrirali, se je veliko tepel in takrat je tudi zbolel za neko spolno prenosljivo boleznijo. Pri veterinarju so nam rekli, da bo najbrž ob sprednjo taco, ki si jo je poškodoval v enem izmed z gonečimi mačkami izzvanem pretepu, a se je izlizal in najbrž porabil eno izmed devetih življenj."

Maček na podeželju zelo uživa: "Čez dan je zunaj, ponoči pa spi v kurilnici. Kadar si zaželi družbe, se nasloni na vrata in s sprednjimi tačkami praska, dokler ga ne spustimo v prostor."

Srečni konec

Kam pa gre mucek, ko si privoščita dopust?

"Ko sva zdoma, ga največkrat tolaži soseda Mici, hrani pa ga tašča ali sestra. Ko sva bila na dolgem potovanju, sva ga preselila k mojim staršem na Dolenjsko. Takrat je za nekaj dni izginil in moja mati se je zelo sekirala, češ da ga je izgubila, a se je izkazalo, da ga je zaradi njegovega videza ugrabila čudaška soseda. Pozneje ga je opazil oče in nam ga vrnil," nam je pripetljaj s srečnim koncem opisal Miha.