Mišo Stevanovič: Boleča izguba

Vir: Lea
2. 9. 2010

Postavni barmen Mišo Stevanovič je doma že imel dva kužka, a tragična nesreča ga je odvrnila, da bi se ponovno navezal na štirinožne kosmatince. Sedaj ga o nasprotnem prepričuje prav dekle Ines, ki si želi majhnega coton de tulearja.

“Že kot otrok sem imel zelo rad živali in doma smo imeli tudi dva psa. Ovčarka Olli je bila psička, s katero sem hodil na šolanje. Imeli pa smo še koker španjelko Boni. Nekega dne se je zgodila tragična nesreča, saj je Boni stekla do železniške proge. V tistem trenutku je pripeljal mimo vlak in jo povozil,’’ je dodal Mišo. ‘’Boni je bila moja velika pasja ljubezen, saj sem bil nanjo zelo navezan. Prav zaradi te velike izgube nismo želeli kupiti še kakšnega kužka, saj je bila bolečina še vedno prisotna.’’

Mogoče pa le

Sedaj Miša o nakupu novega kužka prepričuje predvsem njegova srčna izbranka Ines, ki si želi kužka pasme coton de tulear. ‘’Kužek jo je pritegnil na prvi pogled, čeprav ne veva veliko o karakteristiki te pasme. V bistvu je njena velika želja in nekako razmišljava v tej smeri. Edina težava pa je, da živiva v četrtem nadstropju bloka, ki nima dvigala. Stopnice pa so za tako majhne kužke še kako nevarne, saj pustijo določene posledice,’’ še doda Mišo. Mlademu parčku tako sedaj krajša čas le zlata ribica Žogica, ki mirno plava v njunem akvariju.