Mitja Podlesnik: "Rex me pogosto nasmeji"

Mitja Podlesnik (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
4. 6. 2014

Mitja Podlesnik, ki smo ga spoznali v šovih X Factor in Je bella cesta, ima doma nemškega ovčarja Rexa. Štiriletni ovčar je po značaju pravi čuvaj, čeprav je na videz precej crkljiv in razvajen.

Po televizijski oddaji komisar Rex, ko so nemški ovčarji postali zelo priljubljeni, nosi ime tudi Mitjev ovčar. "Rex je star štiri leta in je zelo živahen, igriv. Pa tudi zelo priljubljen pri vseh družinskih članih, tako da ga imamo neizmerno radi," pove.

"Še zdaj se spomnim tistega dneva, bilo je pred štirimi leti, ko sva se z dedkom odpeljala v Zlatoličje po novega psa. Prišla sva na kmetijo in prvi pes, ki mi je padel v oko, je bil Rex. Vzela sva ga domov in že na poti je bil zelo prestrašen in žalosten, zato se je večkrat polulal. Pa kar v avto! (smeh) Nikoli ne bom pozabil, da sem prvo noč, ko je bil najbolj prestrašen, zaspal z njim in vse od takrat sva najboljša prijatelja." Od takrat dalje ga Rex spremlja na vsakem koraku, kadar sta skupaj.

Mitja

"Vsak dan, ko pridem s faksa, od veselja skače v svojem boksu in komaj čaka, da ga izpustim in mu namenim svoj čas. Prvo leto sem ga odpeljal tudi v šolo za pse, kjer sva uspešno opravila tečaj male šole. Skozi leta se je zelo navezal name in jaz nanj. Je priden pes, ampak ko mora biti hud, je zelo zaščitniški in pokaže svojo drugo plat. Navsezadnje je to pes čuvaj in se ne pusti dotikati vsakemu, le meni in družini," pove Mitja.

"Mogoče sem bil pri njegovi vzgoji celo malo prenežen, saj ni lahko vzgajati nemškega ovčarja, kot je rekel takrat učitelj pasje šole: 'Zapomni si, nemški ovčarji so mercedesi med psi.' In res je tako! Navsezadnje pa je zame zelo odštekan, unikaten pes in me velikokrat nasmeji in spravi v dobro voljo, zato upam, da bova skupaj preživela še veliko lepih trenutkov."

Priporočamo