Natalija Kolšek: Veterinar je svetoval pasja pomirjevala

Vir: Lea
29. 4. 2010

Pevka Natalija Kolšek ima veliko družino, v kateri ne manjka majhen psiček Pajdo, ki je pasme shitzu. Navihani koštrunček pri Kolškovih poskrbi za pravo pasje vzdušje.

“Pajdo je star dobra tri leta. Je izredno pameten in razume skoraj vse, uboga pa nič,” se zasmeji Natalija. Pajdo je izjemen kuža, ki si je svoje mesto v veliki družini priboril s pozornostjo. “Predvsem ne prenaša moške pasje konkurence, poštarjev, pobiralcev smeti, skratka kogarkoli, ki bi mu lahko bil kakršnakoli konkurenca. Letos smo se odločili, da se bomo z njim udeležili Tačkovega teka, ki bo v Mariboru, in zdaj imamo čas le še do 13. junija, da ga pripravimo na obnašanje v družbi,” še doda Natalija.

Težave z vetrom

Natalija živi na pobočju hriba, a Pajda ne moti neraven teren. Ustraši se namreč že vsake sapice ... “Izredno se boji vetra, zato nam je veterinar svetoval pomirjevala. Ker pa so pri nas vremenske razmere zelo vetrovne, se bojimo, da bi ga tabletke zasvojile in bi nato morali poiskati še kliniko za odvajanje,” v šali pripomni Natalija.

“Od strahu ga najlažje odvrneš z briketi, ki jih obožuje. Ali pa s kokicami. Najraje se zadržuje v bližini najmlajše Anise, od katere na skrivaj dobiva tudi druge priboljške, kot so čokolade, bomboni, keksi, klobase … Še posebej pa je ponosen, ko pride od frizerja, ki ga redno obiskuje.”