Nataša Bešter: Bajka dobila svoj dokumentarec

22. 8. 2012 | Vir: Lea
Deli

V avgustovski oddaji Štiri tačke lahko gledalci vidimo kratek filmček, ki je nastajal, ko je v družino Bešter pred letom dni prišla Tisina prapravnukinja Bajka.

Mala bernska planšarska ovčarka je bila res pravi mali medo, ki se je takoj ujela z malo jorkico Zoyo. Seveda sta v dobrem letu dni postali pravi prijateljici in zaveznici. "Skupaj čuvata hišo in vrt na Katarini, kjer živita, in sta odličen par tudi pri čuvanju. Mala osemletna Zoya je nadvse čuječa in sproži alarm že ob najmanjšem šumu, Bajka pa s svojim glasnim laježem in petdesetimi kilogrami čuva vse, kar je njenega," se zasmeji Nataša, ki je tudi voditeljica najbolj priljubljene oddaje o štirinožnih prijateljih Štiri tačke.

Nemogoče?! Za Natašo že ne!

Sploh pa sta Beštrovi kosmatinki pozorni, kadar je na Katarini Natašin vnuček David. "Zanimivo je, kako se kužki drugače obnašajo do malih otrok, točno vedo, da morajo biti nežni in ljubeči. Prav v avgustovski oddaji bo kinolog Jože Vidic govoril o tem, kako je, ko v družino s kužki pride dojenček," razkrije Nataša delček poučne vsebine. Sicer pa sta bili deset let maskoti oddaje Štiri tačke bernka Tisa in jorkica Zoya, zdaj pa Tisino 'delo' nadaljuje Bajka. Nataša večkrat pove, koliko je smeha, včasih mora biti tudi zelo potrpežljiva, da posname napovednike skupaj z obema psičkama. Sama mora paziti na besedilo, hkrati pa morata obe ob njej lepo sedeti, kar je večkrat nemogoče. "Običajno gledata vsepovsod, le v kamero ne. Med seboj se igrata in grizljata, zgodilo se je tudi že, da sta se lovili in tekali okoli mene, včasih pa se Bajka z vso svojo težo nasloni name, zato včasih komaj zadržim smeh."

O, ja, tudi smeha je polno pri teh snemanjih in še dobro, da je snemalec Dino potrpežljiv in počaka, da se Nataša preneha smejati in da se kosmatinki umirita, da lahko nadaljujejo. Prav zaradi vseh simpatičnih trenutkov imajo gledalci oddaje Štiri tačke Beštrovi kosmatinki radi, kar večkrat tudi povedo. Če pa ju kje srečajo, ju seveda želijo pobožati. "Zanimivo je, kadar smo na sprehodu in imam na glavi čepico in očala, ljudje najprej opazijo in spoznajo Bajko in Zoyo, nato pogledajo mene in z navdušenjem rečejo: "Jaaa, to sta pa kužiki od štirih tačk," se še od srca zasmeje legendarna voditeljica.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord