Nataša Bešter ima pasji varuški

4. 7. 2013 | Vir: Lea
Deli

Voditeljica oddaje Štiri tačke Nataša Bešter se je odločila, da bo tokratna oddaja posvečena njenima največjima 'ljubicama', Zoyi in Bajki. Kužiki sta prisotni na vseh snemanjih in vedno poskrbita, da Nataša dobro ve, da ju ima ob sebi.

''Nekje se ravno med snemanjem oglasi kakšen ptič, mogoče kje kaj zaropota ali pa se zasliši letalo. In to je znak za akcijo in gre snemanje po gobe ... Zato se res nasmejim, ko mi gledalci rečejo, da občudujejo naši dve psički, kako lepo in pridno sedita ob meni.''

Nataša pravi, da v njeni družini življenja brez kužkov ne poznajo. ''Najprej smo imeli mešančka Bobija, potem nemškega ovčarja Jaka, in ko je bila Ana majhna, kokeršpanjelko Yuki in muco Čenčko. Ko smo se preselili na Katarino nad Ljubljano, se nam je pridružila bernka Tisa, s katero smo preživeli 10 čudovitih let. In ko je bila Tisa stara pet let, smo prinesli domov še čisto majčkeno yorkico Zoyo.

Tisa in Zoya sta bili veliki prijateljici in zaveznici vse do Tisine smrti ... Leto za tem, ko je svoje očke zaprla naša ljubljena Tisa, se je skotila njena prapravnukinja Bajka. Bajka je bila navihan mladiček, med vsemi sestricami in bratci je bila najmanjša v leglu, a najglasnejša. Zato ni čudno, da smo izbrali prav njo,'' se zasmeji Nataša ter nadaljuje:

''No, Bajko in Zoyo veže posebna vez. Zanimivo je, da je Zoya šefinja, čeprav je precej manjša. Veliko se igrata in tudi skupaj na kavču zaspita. Ampak če Zoyi kaj ni všeč, to seveda pokaže in zarenči na veliko Bajko. Res sta posrečen par in velikokrat nas spravita v smeh. Njune vragolije bi lahko gledali ves dan. Sta pa druga na drugo zelo navezani, in kadar smo na sprehodu, se Bajka takoj postavi za malo Zoyo, če je to potrebno ... Lepo ju je gledati tudi, ko skupaj jesta iz ene skodelice. To je res prijateljstvo, ki je nekaj posebnega.''

Vzeli sta ga za svojega

Prav posebno prijateljstvo pa imata Bajka in Zoya z Natašinim vnučkom Davidom. Njega sta psički spoznavali že od majhnega, saj je bil star le nekaj dni, ko sta ga smeli povohati in biti v njegovi bližini.

''Počasi smo ju navajali na našega novega člana družine. Vedeli sta, da zaradi njega ne bosta prav nič zapostavljeni, in seveda sta ga takoj vzeli za svojega. Prav zanimivo je, da takoj obe pritečeta pogledat, ali je kaj narobe, kadar David zastoka. Čuvata ga in se ga neizmerno razveselita vsakič, ko pride na obisk. Sožitje kužkov in otrok je sploh najlepše na svetu. Je pa treba poudariti, da nikoli ne puščamo otrok in kužkov samih skupaj, čeprav se imajo zelo radi, vedno morajo biti pod nadzorom,'' še odločno doda Nataša.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk