Nataša Bešter: Še vedno zbrani ob Tisini žari ...

Vir: Lea
21. 10. 2010

Televizijska voditeljica Nataša Bešter je skupaj s svojo družino sprejela bolečino ob izgubi ljubljenke planšarke Tise. Edino veselje jim je dajala še Zoya, ki pa je tudi občutila izgubo.

Tisa je zaradi bolezni letošnjega marca za vedno zaspala in z njo je umrl močen člen njihove družine. Mala simpatična jorkica Zoya je bila pet let skupaj z bernko Tiso maskota televizijske oddaje Štiri tačke. Ko je letos marca Tisa za vedno zaspala, je Zoya dolgo žalovala.

“Da bi ublažili bolečino, smo veliko hodili okrog. Samo da nismo bili doma, saj nas je vsak kotiček v hiši in na vrtu spominjal na Tiso. Medtem ko smo prejšnja poletja zelo radi skupaj preživljali tudi na naši Katarini, smo se je letos izogibali. Ker sta bila Ana in Rok tri tedne na Irskem, sva midva z Dinom Zoyo vzela s seboj povsod, kamor sva šla na dopust,” je dodala Nataša.

Ljubljenka

Kamorkoli je parček prišel z majhno psičko, je ta stopila v ospredje. “Bila je ljubljenka hotelskih gostov v Logarski dolini, tudi v Bohinju so jo takoj vzeli za svojo. Le na morje sva odšla z Dinom sama, ko je bila Zoya v varstvu pri Ani. Seveda nama je bilo dolgčas, saj smo se zdaj, odkar ni več naše ljube Tise, z Zoyo še bolj navezali drug na drugega.”

Zoya ni tipična jorkširska terierka. “Ima zelo rada otroke, in ko jih zagleda, se pred njih nežno uleže na hrbet in se jim dobrika. Ima tudi zelo veliko kondicije in vsak dan skupaj z mano in Dinom prehodi in preteče veliko kilometrov po bližnjih hribih na Katarini.”

Zvezda

Zoya je najbolj simpatična, ko Dino pripravlja kamero za snemanje napovednikov za oddajo Štiri tačke. “Takrat jo prečešemo in ji naredimo nov čopek. Kot da bi vedela, mi skoči v naročje in ve, kaj jo čaka, če je pridna. (smeh) Kljub naši pozornosti in družbi pa se mi zdi, da še vedno pogreša Tiso, s katero sta bili zelo povezani. Tisa bo tudi za vedno v naših srcih in velikokrat ji pred njeno žarico prižgemo svečko in se spominjamo lepih trenutkov, ki smo jih preživeli.

Vsi pa se že veselimo konca meseca, ko bo Tisina vnukinja Luna skotila mladičke. In ena punčka je seveda že naša. Tako bo mala Tisa za novoletne praznike prišla k nam. Lepšega novega leta si ne bi mogli predstavljati. Zavedamo se, da bo to nov kuža, a kljub temu bomo v njenih očkah vedno videli tudi Tisine iskrice …”