Ne boste verjeli, kaj obožuje maček Maje Založnik

Maja Založnik  (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
27. 3. 2014

Maček pevke Maje Založnik je v nečem zares poseben, kar ga ločuje od drugih mijavkajočih kosmatincev v okolišu. 

Tako kot večina mačkov predrema ali prespi v svojih najljubših kotičkih, Majin mačkon zleknjen na kavču gleda televizijo. Imata prav poseben ritual: Maja se na kavč namesti s skodelico čaja, Tinček pa zraven nje in nato zatopljeno spremljata dogajanje na zaslonu.

Drug drugemu tudi dajeta pogum, kadar gledata grozljivke. Pa še okus, kot smeje pravi Maja, imata podoben, saj Tinček le redkokdaj zapusti kavč pred koncem filma.

Ampak desetletni sivo modri krasotec ni tipični zapečkarski mačji upokojenec. Prav nasprotno! Poležavanje in pretegovanje na kavču ni znamenje starosti ali upokojenskih lastnosti, ampak razvajanja in lenobe. Še kako zelo je namreč živ, živahen in uren! Živahen, ko se je treba malo potepati, in uren, kadar je treba ubežati kopanju ter umivanju. Je kastriran, in čeprav zunaj preživi precej časa, ne zatava daleč, ampak ostaja na svojem območju v bližini hiše.

Pri hiši je edini maček, zato uživa v pozornosti, ki mu je ni treba deliti z nobenim drugim.

Maja je že pred leti poskrbela tudi za njegovo kastracijo. Tinček je zato bolj zdrav, izpostavljen manj številnim siceršnjim nevarnostim, pa tudi bolj mehak in topel zaradi kakšnega kilograma več, kot bi ga imel sicer. Zanimivo pa je zagotovo to, da čeprav je Majin, kakšnega posebnega smisla za glasbo nima.

Maji sicer prisluhne, ko vadi, prav posebno evforičnih ali kritičnih odzivov pa ni pričakovati. Kadar je Maja odsotna, za Tinčka poskrbi kdo od domačih, saj ga zaradi nenavdušenosti nad avtomobili ne jemlje s seboj. Tako se mu ni treba voziti, obenem pa tudi ni sam, ampak v družbi. V miru, s kavčem le zase, si ogleda kakšen film ...

Značke: Maja Založnik

Priporočamo