Nina Osenar: Njena psička je tudi TV-zvezda

Psička Zofi je z Nino nastopila v oglasni kampanji. (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
18. 4. 2014

Televizijska voditeljica oddaje Moj dragi zmore je velika ljubiteljica in zaščitnica živali. Aktivna je tudi kot članica Društva za osvoboditev živali, sama pa ima doma kar tri hišne ljubljenčke. 

Nina ima doma dva psa, dveletno nemško bokserko Rozi in šestletno francosko buldoginjo Zofi. Glavna pa je 13-letna idrijska mucka Neca, ki je prava mačja gangsterka in se je obe psički bojita. Nina se spominja, kako je k hiši prišla mačka:

"Neco sem še kot čisto mičkeno dobila na neki kmetiji v Idriji. Leglo štirih nezaželenih mladičkov bi skoraj končalo v reki. Moja sošolka iz srednje šole se je zelo potrudila, da so mucki našli dom, in tako je Neca postala Kamničanka. Zofi je prav tako kot zelo majhna pristala v zavetišču. Revica je bila v res kritičnem stanju, med drugim je imela tudi pljučnico. No, pri nas si je hitro opomogla in, kot vedo gledalci TV-oglasov, je vmes postala celo TV-zvezda: posneli sva oglas za Zavarovalnico Generali. Roziko pa smo pred dobrim letom prav tako dobili od nekih lastnikov, ki zanjo niso mogli več skrbeti."

Zofi in Rozi

Vse tri živali živijo z Nino in njenimi domačimi v hiši: "Zelo mi je hudo, ko takole večkrat vidim zunaj uboge pse na kratkih verigah. Pozimi zunaj zmrzujejo, poleti so prepuščeni pripekajočemu soncu. Vsak človek bi se moral vprašati, zakaj si sploh želi hišnega ljubljenčka, preden si ga omisli. Saj poznate tisti rek, da je pes človekov najboljši prijatelj? No, najboljšega prijatelja se pa verjetno ne pripne na verigo, kaj ni res?"

Ninina ljubezen do živali je tako velika, da bi imela doma kar cel živalski vrt: "Ampak žal to ni mogoče, saj za kakega dodatnega kosmatinca nimam časa. Že tako si skrb za obstoječe delimo jaz, mama in oče. Hišni ljubljenčki so velika odgovornost, in ne igrača, ki se jo nepremišljeno kupi, v kratkem času naveliča in zavrže. Ni čudno, da so zavetišča prepolna ubogih duš, ki čakajo na odrešitev. Veliko jih toplega doma ne dobi in so zato po 30 dneh bivanja v zavetišču usmrčeni. Mar ni to strašno, da povsem zdravim in ljubezni željnim bitjem na tak način odmerjamo rok trajanja?"

Rozi

Sicer pa Nini z njenimi hišnimi ljubljenkami ni nikoli dolgčas, saj ves čas počnejo in ušpičijo tudi kakšno neumnost:

"Še posebno hudomušna je bokserka Rozi. Pogosto se ji doma vsi do solz nasmejimo. No, včasih zna njen smisel za humor tudi preseči meje zabavnega. Lani je recimo prekopala cel vrt, pojedla večino radiča, obgrizla kolerabo, poteptala redkvice in še kaj bi se našlo. Prav tako obožuje maline, ribez ter borovnice, najraje pa jeseni z dreves klati jabolka, ki jih potem večino tudi pomalica."

Za njene ljubljenčke je vedno poskrbljeno tudi, ko gre na dopust: "Vedno se nekako znajdemo, vedno je kdo pri hiši. Če gresta na dopust mama in oče, zanje skrbim jaz, in obratno, naši ljubljenčki nikoli niso prepuščeni sami sebi."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri