Polona Golob: “Operacije so ji pustile posledice”

Vir: Lea
11. 5. 2011

Lepotico in miss Alpe Adria Polono Golob je pred kratkim razveselila še ena psička, ki jo je domov prinesla njena mama. Čeprav že imajo psičko Lily, je Missy postala enakovreden družinski član.

Polona je imela s psičko Lily težko izkušnjo, saj si je ta ob padcu zlomila tačko. Nevešče ukrepanje veterinarja je pripeljalo do tega, da so morali psički amputirati tačko. “Lily je imela štiri operacije in po prvem zlomu še dva dodatna zloma tačke. Zaradi odlašanja, ko naj bi se tačka celila pri prvem veterinarju, tačke nismo mogli več rešiti kljub prizadevnosti dr. Matka,” doda Polona.

Crkljivka

Yorkshirska terierka Missy je sedaj stara pet mesecev. “Moja mama je že dlje časa govorila, da si bo kupila svojo psičko. Lily je namreč, čeprav me ni veliko doma, zelo navezana name in tako kot se crklja pri meni, se ne crklja pri nikomur. Zato se je mami odločila, da si kupi svojega psa,” doda Polona.

“Bilo je tako, da smo se o nakupu še enega psa kar nekaj časa pogovarjali in ga iskali po internetu. Upali smo, da se bo Lily bolj odprla, postala prijaznejša do drugih psov, saj so ji operacije pustile kar nekaj posledic. No, in tako je v naš dom prikorakala mala Missy, ki sem jo že prvi dan poimenovala komandos.”

Podrejena

“Missy je prav posrečena, ko se plazi za Lily, jo lupčka in skače po njej. Sicer Lily to ni najbolj všeč in ji ne dovoli, da preveč rine v njo. Ampak kakor hitro se Missy zjoka ali je nekaj časa ni poleg nje, jo gre takoj poiskat. Lily ni bila nikoli tako igriva kot Missy. Bila je večja damica, medtem ko je Missy živahna skokica.” Sčasoma sta se psički nekako le navadili, da sta sedaj sostanovalki.

“Vedno bolj se navajata druga na drugo in tudi Lily je postala veliko bolj igriva, kot je bila prej. Prej se nikoli ni igrala, sedaj pa je začela noreti naokrog. Ob pridobitvi male kepice se je naše veselje v hiši podvojilo. Edino, česar se Missy še ni naučila, je poslušnost, s katero pa pri Lily nikoli nismo imeli težav. Ampak mislim, da se bo tudi to uredilo, ko bo psička postala starejša,” še doda Polona.

Priporočamo