Rebeka Dremelj: Nova frizura vsak teden

Vir: Lea
27. 4. 2011

Včasih se človek res zamisli nad tem, kako razumeti ženske. Pa ne le ženske kot ženske, ampak tudi pasje ali mačje. Muca Rebeke Dremelj je že ena izmed njih. Rada se krtači, rada se, pomislite, kopa, kljub logičnemu sklepanju pa se nič kaj rada ne fotografira. Oziroma se sploh ne. Razen takrat, ko je izjemno dobre volje ali ko ne ve, da jo kdo portretira.

A to najbrž le ni tako presenetljivo, saj so mačke znane po precej samosvojem značaju. In dokler vsaj občasno milostno privoli v kakšno sliko, vse le ni tako črnogledo. Vsekakor pa je Rebekina Lena zanimiva muca. Dveletna dolgodlaka lepotička pasme maine coon je po izvoru gozdna mačka. Morda jo prav zato rado zanese tudi iz hiše na vrt, čeprav le na zelenico in nikoli dlje od domačega dvorišča.

Rebeka si je želela muco, ki bi bila v nečem posebna, in naključje je hotelo, da je to bila prav Lena, ki jo je dobila od prijateljice frizerke, kar utegne biti razlog, da ima Lena rada krtačenje in kopanje. A rada ali ne, krtačenje bi bilo potrebno v vsakem primeru, saj ima muca daljšo dlako, kar ob neredni negi pomeni vozle, bojevanje s krtačo, praske, kričanje, puščanje dlak in še marsikaj. Tako pa zadevo sprotno urejajo v obojestransko zadovoljstvo. Ker je muca tudi sterilizirana, je še bolj zdrava, prijaznejša in vsem skupaj so prihranjeni cirkusi, ki jih povzroči siceršnja mačja zaljubljenost.

Primernejša kot pes

Čeprav sta z Rebeko na začetku potrebovali nekaj časa, da sta se dogovorili, katera je glavna, sedaj ni več kakšnih večjih težav. Nasprotno. Muca je prijazna, čista, ne povzroča škode. Rebeka jo s šamponom ali brez skopa približno enkrat na teden. Ker je čista in negovana, tudi ni pretiranega dela s čiščenjem, čeprav je to potrebno vsak dan. Rebeka se je za muco med drugim odločila tudi zato, ker je glede na njen urnik obveznosti bolj praktična kot pes.

Ob predhodni zagotovitvi potrebnih stvari muca lažje počaka, ni je treba voditi na sprehode in še kaj, čeprav mora imeti žival za normalno življenje in potrebno skrb ustrezne pogoje. V zameno za takrat, kadar mora doma počakati sama, pa lahko smukne na Rebekino posteljo in dremlje toliko časa, dokler se Rebeka ne zbudi. In verjeli ali ne, sploh ne protestira. Tudi če jo kdo pri tem fotografira, ne …

Značke: Rebeka Dremelj

Priporočamo