Roman Posavec: Z rotvajlerji ima nesrečo

Vir: Lea
8. 12. 2010

Član glasbene skupine Rogoški slavčki se je pred nekaj meseci izselil iz Maribora v okolico Slovenske Bistrice. Kljub novemu domu pa Roman ne zanemarja svoje družine, brata Zdravka in sosedov, ki ga spominjajo na njegov dom v Rogozi. Tam je tudi črni lepotec Xaver, daljni sorodnik njegove Dore.

“Naš sosed Jože Mumlek ima že vrsto let priznano psarno, iz katere izhajajo sami prvaki. Tudi z Zlatkom sva od njega prejela čudovito psico, rotvajlerko Dono. Z njo smo imeli precej dela, saj je imela kar tri legla,’’ doda Roman. ‘’Ko je poginila, sva dobila novo Dono, ki nam jo je nekdo iz hudobije zastrupil. Prav zaradi tega potem nekaj časa sploh nismo želeli imeti živali, dokler nas niso osrečili otroci, ki pa, kot vemo, brez živali skoraj ne morejo,’’ še doda Roman.

Lepotec

Roman ima do rotvajlerjev prav poseben odnos. ‘’So psi s svojim karakterjem in svojo dušo. Seveda potrebujejo gospodarja, ki jih zna obvladovati in ustrezno šolati. Potem postanejo resnični crkljivci in najboljši prijatelji. Nikoli te ne pustijo na cedilu in vedno znova te presenetijo. Tudi za njih velja načelo: kakršen gospodar, takšen pes,’’ še doda pevec.

Priporočamo