Saša Lendero nam je predstavila ljubljenčka

Saša Lendero (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
1. 3. 2014

Kaj je lepšega kot imeti živahno in zdravo žival, ki je obenem ubogljiva? Saša Lendero in Miha Hercog imata od nedavnega pasjo kosmatinko, za katero bi zlahka verjeli, da je morda v sorodstvu tudi s kakšnim ptičjim prednikom, saj je skoraj več v zraku kot na trdnih tleh.

Umiriti nekoga, ki ni čisto pri miru niti v spanju, je izziv, podoben težki križanki. Ampak tudi to je mogoče. Estradni par je namreč zanimivo ugotovil, da je Candy, kot je pasji dami ime, mirna in olikana le, kadar jo vzameta s seboj v restavracijo.

Stvar je sicer slišati smešno, a je vendarle res. Kadar zaradi obveznosti nimata časa za kuhanje, obedujeta zunaj, s seboj pa največkrat vzameta tudi Candy. Zanimivo in nadvse pohvalno je, da zaradi tega še nikoli nista imela težav in da Candy še nikjer doslej ni bila nezaželena. Na klop poleg sebe postavita njeno blazinico, povesta, kje naj počiva, in kosmatinka postane utelešenje olike.

Složna družina

Hčerka Aria je dopolnila štiri leta in je dovolj velika, da v družino pride tudi kuža. Štirim mucam se je tako pridružila psička pasme cavalier king charles španjel. Čeprav živijo ob robu gozda, so želeli manjšega psa, saj bo ta hišni, z njimi pa bo hodil tudi naokrog. Ob številni živalski druščini in majhnemu otroku je pač lažje in bolj praktično ukrotiti ter voziti v avtu s seboj majhnega psa kot pa kakšnega ovčarja. In Candy je kot nalašč zanje!

"Srček, ki nam je prinesel toliko veselja, da težko povem. Po značaju je neskončno prijazna, nežna, razigrana, prilagodljiva, ubogljiva, crkljiva in vesela psička. Povsod jo lahko vzamemo s seboj, razen kadar nas čakajo dolge vožnje, hrup ali gneča, saj bi jo to verjetno utrudilo ali prestrašilo," pravi Saša navdušeno. Mala kosmatinka pa si je že prilastila poseben kotiček za počivanje. Njenih pet kilogramov se namreč najbolje počuti, kadar leži na Mihu! Naravnost idealno je, da se razumejo tudi z mucami, saj bi bilo sicer težko reševati njihove razprtije. Ker ne Candy ne njeni lastniki nimajo radi, da je sama, jo v času odsotnosti čuvajo Sašini starši, ki živijo nadstropje niže.

Candy

Saša je nadvse vesela, da ima tudi Aria občutek ter čut za živali. "S Candy ravna zelo ljubeče in lepo, a vseeno jo morava malo omejiti, saj bi jo sicer ves čas objemala, božala, klicala, ogovarjala ... Vsak dan nama pove, kako jo ima rada in da je res ljubka psička. Skozi igro in druženje se uči tudi odnosa, odgovornosti in skrbi, kar je zelo koristno," dodaja Saša. Tako čas koristno ter prijetno preživljajo tudi na rednih dnevnih sprehodih po bližnjem gozdu, kjer uživajo vsi.

Tudi Saša in Miha se nenehno srečujeta s pomanjkanjem časa, a to zahteva moderni čas. Vrtec, gospodinjstvo, služba ... in dan je naokoli, kot bi mignil. Tako pogosto zmanjka časa za samega sebe, kaj šele za kaj drugega. A zase in družino si ga je preprosto treba vzeti. "Kuža je velikokrat tisti, ki te spravi ven in ti pokaže, da je vsemu navkljub to vendarle mogoče in tudi koristno. Trenutki, ki si jih človek vzame zase in za druge, so neprecenljivi, zato si jih pri nas z veseljem vzamemo," doda.