Tanja Vidic - Goršak nam je predstavila svojo Gaby

Obožuje jabolka in papriko (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
12. 11. 2014

Poklepetali smo z radijsko in televizijsko voditeljico Tanjo Vidic - Goršak o njeni prikupni psički Gaby, ki nas je osvojila prvi trenutek, ko smo jo videli. 

Gaby je mali kužek, ki ima dobre tri kilograme in zelo močan značaj. "Znanec, ki ima dogo, je rekel, da takoj zamenja," se Tanja takoj pošali. Psička je zelo prijazna do vseh in kljub častitljivim desetim letom starosti ima iz leta v leto vse več energije.

"Najbolj je navezana name, z možem se šaliva, da naju ima za kužka. Je pa včasih kar naporno, ker se ne mara igrati z nobenim kužkom, noče nobene igračke, samo naju ali pa bikovke za grizenje. Ima tudi navado, da z vsakega sprehoda prinese palico, in to čim večjo!"

Obožuje hrano

Psička ima prelepo dolgo dlako, ki zahteva tudi veliko nege. Tanja pravi, da ji na srečo ne odpada. Kopata jo vsake tri tedne, tačke pa ji redno pereta vsak dan, saj spi tudi na postelji.

"Česanja ne mara in ob njem zelo trpi. Češeva jo vsak malo, jaz pa ji strižem dlako na blazinicah, ob tačkah in na ušesih," pove Tanja. Hrani jo dvakrat na dan, je pa tudi pri hrani zelo občutljiva. Rada bi pojedla vse, ampak ji veliko stvari tudi škoduje.

Gaby

"Najraje ima seveda tisto, kar jeva midva, ampak ji ne dajeva. Razen piščanca in riža. Hraniva jo z briketi in konzervami bolj kakovostnega razreda, rada ima jabolka in papriko. Če poje kaj, kar ni zanjo, ima takoj drisko ali bruha. Ampak tega ljudje ne razumejo in ji kaj vržejo kljub opozorilom. Mislijo, da sva fina, da ne sme jesti 'človeške' hrane, v resnici pa so potem same težave," potarna Tanja.

Na sprehod samo skupaj

Na sprehod gre nerada samo z enim članom družine, najraje vidi, da gredo na sprehod vsi.

"Če gre samo eden, se kar upira z vsemi štirimi tačkami. Vsak dan poskrbiva, da ima vsaj en dolg sprehod, vsaj okoli 45 minut, in še kakšnega krajšega. Čeprav je majhna, potrebuje veliko gibanja, saj je polna energije. Sovraži pa dež in takrat hodi po krempeljčkih. Jo je treba kar nesti lulat," v smehu pove.

Mačja prijateljica

Kadar ni nikogar doma, psičko pazita tast in tašča, ki jo malo manj razvajata kot Tanja, saj pravi, da jo sama zelo veliko crklja. "Če greva kam za nekaj dni, se ne odmakne od njune hiše, saj se boji, da se bova vmes vrnila. Ima pa tam prijateljico muco Mišo, ki je edina muca, ki jo ima rada. Sicer se ji ob mucah kar zmeša, renči in laja."

Gaby

Najraje pa ima, da sta oba z njo na kavču in jo božata.

"Obožuje tudi svojo torbo za nošenje in vožnjo z avtom. Če rečem, a gremo, najprej skače do stropa, potem pa skoči v torbo in čaka. Obožuje tudi sonce. Imava atrij, obrnjen na sončno stran, in kadar je sonček, gre zjutraj najprej na sončenje na stol v atrij za kakšnih 20 minut. Njena priljubljena poza je tudi ležanje na hrbtu, da jo božam po trebuščku. In seveda, zelo ima rada hrano in posladke."

Priporočamo